Audin seitsemäs täyssähköauto uunista ulos ensi vuonna - Autot - Ilta-Sanomat

Audin seitsemäs täyssähköauto uunista ulos ensi vuonna

Suunnilleen tältä näyttää Audin sähköautouutuus ensi vuonna. Konseptiauton sarjatuotantoversio on Audin seitsemäs täyssähköautomalli.

Julkaistu: 9.7. 15:55

Audi Q4 e-tron -konseptiautosta on nyt myös Q4 Sportback e-tron Coupé-malli. Ensi vuonna lanseerattavalle täyssähköautolle taataan takavetoisena jopa yli 500 km:n toimintamatka.

Audin ensimmäinen täyssähköinen kompaktin kokoluokan SUV-malli – Audi Q4 e-tron -konseptiauto esiteltiin Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä vuonna 2019. Tuotelinjan toinen malli SUV-Coupé, Audi Q4 Sportback e-tron, saapuu markkinoille loppuvuodesta 2021, SUV-mallin tullessa markkinoille jo aikaisemmin.

Audi Q4 -mallien mitat ovat lähes identtiset: leveys 4,60 metriä ja korkeus 1,60 metriä, mutta Sportback-versio on yhden senttimetrin pidempi ja matalampi. Molempien mallien leveys on 1,90 metriä ja akseliväli 2,77 metriä.

Konseptiautot jakavat saman teknologian. Kumpaisessakin on kaksi sähkömoottoria, jotka tuottavat 225 kW:n kokonaistehon. Audille tyypilliseen tapaan quattro-neliveto jakaa voimaa pyörille. Molemmat Audi Q4-mallit kiihtyvät vain 6,3 sekunnissa (0–100 km/h). Huippunopeus on rajoitettu 180 kilometriin tunnissa.

Iso 82 kWh:n akku on sijoitettu lattian alle akseleiden väliin. Nelivetoisissa Audi Q4 - malleissa toimintamatka on yli 450 km (WLTP). Takavetoiset malliversiot tarjoavat toimintamatkaa jopa yli 500 km (WLTP).

Audilla yli 20 täyssähköautomallia vuoteen 2025 mennessä

Vuoteen 2025 mennessä Audin mallistoon kuuluu yli 20 täyssähköautoa kaikilla tärkeimmillä markkina-alueilla ja niiden arvioidaan saavuttavan noin 40 prosenttia Audin myynnistä. SUV-mallistossa ovat jo Audi e-tron ja e-tron Sportback. Sen lisäksi valikoimaan tulee täyssähköisiä versioita Avant- ja Sportback-malleista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?