Kaksi suuryhtiötä kehittää turvarengasta – reaaliaikainen tieto välittyy kuljettajalle - Autot - Ilta-Sanomat

Kaksi suuryhtiötä kehittää turvarengasta – reaaliaikainen tieto välittyy kuljettajalle

Maailman suurin renkaiden ja muiden kumituotteiden valmistaja Bridgestone kehittää yhteistyössä Microsoftin kanssa valvontajärjestelmää, joka havaitsee rengasvauriot reaaliajassa.

Britannian liikenneministeriön mukaan vuonna 2018 lähes joka kolmas teknisen vian aiheuttama auto-onnettomuus johtui renkaista.­

8.7. 14:00

Bridgestonen ja Microsoftin yhteistyö tähtää liikenneturvallisuuden merkittävään parantamiseen. Rengasvalmistajan mukaan 30 prosenttia teknisten vikojen aiheuttamista auto-onnettomuuksista johtuu rengasvaurioista.

Vuonna 2012 ja sen jälkeen valmistuneissa autoissa pakollinen rengaspaineen valvontajärjestelmä (TPMS) auttaa ehkäisemään alhaisesta rengaspaineesta johtuvat ongelmat.

Rengasvaurioiden varalle ei kuitenkaan ole ollut turvajärjestelmää. Bridgestonen rengasvaurioiden valvontajärjestelmä tuottaa reaaliaikaista tietoa vaurioista. Se hyödyntää MCVP:n (Microsoft Connected Vehicle Platform) pilveä sekä renkaisiin jo asennetuista antureista saatavaa dataa ja käyttää algoritmeja renkaan pintaan ja runkoon kohdistuvien vaurioiden havaitsemiseksi. Kuljettaja saa tällöin heti tiedon uhkaavasta vaarasta ja voi ryhtyä tilanteen vaatimiin toimenpiteisiin.

Neljä syytä

Rengasongelmien syyt voidaan Bridgestonen mukaan jakaa neljään ryhmään: väärä rengaspaine, renkaan väsyminen, epätasainen kuluminen ja katukiveysten, kuoppien tai tiellä olevien esineiden aiheuttamat vauriot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?