Asuntomessu­alueella avautuu vähä­päästöinen liikenne­asema – montaa asiaa luonnehditaan sanalla ”ensimmäinen”

Neste avaa Tuusulan asuntomessualueella liikenneaseman, jota yhtiö pitää Suomen ensimmäisenä vähäpäästöisenä tankkauspaikkana.

Jakeluaseman käyttämä energia saadaan aurinkopaneeleista sekä tuuli- ja vesivoimalla tuotetusta uusiutuvasta sähköstä.

7.7.2020 8:00

Jakeluaseman rakentamisessa, käytössä ja tuotevalikoimassa on käytetty mahdollisimman vähän ilmastoa kuormittavia ratkaisuja, Neste kertoo avajaisten aattona.

Aseman palveluvalikoima on laaja: Easy Deli -itsepalvelukauppa, OmaPosti-kioski, Neste MY uusiutuva diesel -palvelu sekä sähköautojen pikalatauskenttä. Alkusyksystä asemalle avautuu myös bio- ja maakaasun tankkausasema sekä lakimuutoksen myötä Nesteen ensimmäinen maanpäällinen bensiinijakelu.

Neste Express Tuusula Rykmentinpuisto avautuu ylihuomenna torstaina.

Leppäkosken Energia ja Unified Chargers toimittavat asemalle Suomen ensimmäisen neljää sähköautoa yhtä aikaa lataavan älykkään pikalatauskentän, jossa kentän kokonaisteho jakautuu latauksessa olevien autojen kesken. Kun yhden auton akku täyttyy, vapautunut latausteho siirtyy automaattisesti muiden lataajien käyttöön.

Huoltoasemalle avautuu myös Tuusulan ensimmäinen kaasutankkausasema, joka tarjoaa sekä maa- että biokaasua henkilö- ja jakeluautoliikenteen käyttöön.

Rakentamisen vaikutuksia arvioiva Ramboll on laskenut Rykmentinpuiston jakeluaseman kiinteistön rakennusten ja infran sekä tankkaustuotteiden hiilijalan- ja hiilikädenjäljen. Asema on kokonaisuudessaan 31 prosenttia vähäpäästöisempi kuin perinteisellä rakennustavalla rakennettu, keskimääräisiä tankkaustuotteita myyvä jakeluasema.

Juttua korjattu 7.7.2020 kello 11.57. Huoltoasemalle avautuu Tuusulan, ei Keski-Uudenmaan, ensimmäinen kaasutankkausasema, joka tarjoaa sekä maa- että biokaasua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?