Suuri autokauppaketju: Käytetyt matkailu- ja retkeilyautot viedään nyt käsistä

Kasvava kiinnostus kotimaanmatkailuun näkyy matkailuajoneuvokaupassa.

Tällaisista ajoneuvoista haaveilevat monet ja aiempaa nuoremmat.

3.7.2020 15:28

Suomen suurimpiin kuuluvan autokauppaketjun Jarmo Rinta-Jouppi Oy:n verkkosivutilastot osoittavat, että matkailuajoneuvojen kysyntä oli kesäkuun aikana jopa 16 prosenttia korkeampi kuin kuukausi sitten toukokuussa.

Aiempaa nuoremmat ovat kiinnostuneet matkailuautoista: 30 prosenttia matkailuautoista ja -vaunuista kiinnostuneista osui ikähaarukaltaan 25–34-vuotiaiden välille. Tiedot on kerätty ajalta 1. – 30. kesäkuuta 2020.

– Caravan-matkailu mielletään iäkkäämpien ihmisten suosimaksi harrastukseksi. Tilastomme osoittavat kuitenkin, että vain noin 13 prosenttia matkailuajoneuvoista kiinnostuneista ovat tällä hetkellä yli 65-vuotiaita, J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni kertoo tiedotteessa.

J. Rinta-Joupin kesäkuun myyntitilastojen mukaan kaikkien matkailuautojen keskihinta oli kesäkuussa 47 580 euroa. Myytyjen asuntovaunujen keskihinta taas oli hieman yli 26 000 euroa.

– Matkailuajoneuvoja on moneen lähtöön ja tarjontaa markkinoilla löytyy jopa alle 2 000 euron arvoisesta aina yli 100 000 euron ajoneuvoon. Hintaskaala on siis laaja. Esimerkiksi, kesäkuussa myymiemme uusien asuntoautojen keskihinta oli suurin piirtein 72 400 euroa, kun taas käytettyjen 39 600 euroa. Hinta toisaalta selittää, miksi juuri käytetyt, hyvät matkailu- ja retkeilyautot viedäänkin nyt käsistä koko maassa.

– Tällä hetkellä moni autokauppias tuskailee etsiessään hyviä vaihdokkeja myytäväksi, sillä kotimaanmatkailu käy nyt kuumempana kuin aikoihin ja markkinoilla on huutava pula laadukkaasta kauppatavarasta, toteaa J. Rinta-Joupin toimitusjohtaja Juha Rinta-Jouppi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?