Onko mahdollista saada peltipoliisin ottama kuva muistoksi? Näin poliisi vastaa kalliin ”selfien” pyytäjille - Autot - Ilta-Sanomat

Onko mahdollista saada peltipoliisin ottama kuva muistoksi? Näin poliisi vastaa kalliin ”selfien” pyytäjille

Joku kutsuu sitä naureskellen kalliiksi selfieksi, joku pelkästään kiroaa.

Näillä joulupukeilla oli liian kiire jakamaan lahjoja 2017.

1.7.2020 6:56

Kyse on liikennevalvontalaitteen räpsähdyksestä ja maksuseuraamuksesta. Jos ylinopeutta ajanut haluaa ”peltipoliisin” ottaman kuvan itselleen muistoksi, miten poliisi pyyntöön suhtautuu?

Näin poliisi neuvoo kiinnostuneita:

”Näet saamaasi liikennevirhemaksupäätökseen liittyvän kuljettajan kasvokuvan digitaalisessa muodossa kirjautumalla poliisin sähköiseen asiointipalveluun. Jos haluat koko kuvan muistoksi, voit tilata sen sähköpostitse osoitteella automaattivalvonta@poliisi.fi.”

Kuviin voi liittyä myös ehtoja. Liikennerikostapauksissa valokuva on esitutkintamateriaalia ja salassa pidettävää tietoa niin kauan kuin esitutkinta on käynnissä. Määräajan päätyttyä kuvan voi halutessaan lähettämällä viesti edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Poliisi lisää vielä, että liikennerikostapauksen esitutkinnan ollessa kesken ajoneuvon omistajalle, haltijalle tai epäillylle kuljettajalle voidaan lähettää kuljettajan kasvokuva salattuna sähköpostina.

Ennen esitutkinnan päättymistä voi kuvaa käydä katsomassa millä tahansa Suomen poliisilaitoksella palvelupäivystyksessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?