Kolme valmistajaa tehostaa yhteistyötä: Autoissa entistä enemmän samoja osia - Autot - Ilta-Sanomat

Kolme valmistajaa tehostaa yhteistyötä: Autoissa entistä enemmän samoja osia

Asiakas tutki Renault’n malleja Nantesissa. Tulevaisuudessa Renault, Nissan ja Mitsubishi sisältävät entistä enemmän yhteisiä osia.

Julkaistu: 27.5. 15:19

Autonvalmistajat Renault, Nissan ja Mitsubishi kertoivat keskiviikkona uudesta strategiahahmotelmastaan.

Strategian mukaan markkinoilla vahvimman aseman saanut kumppani ottaa johtavan aseman esimerkiksi uusien tekniikoiden luomisessa ja varaosien hankinnassa.

Suunnitelmassa keskitytään voimakkaasti kustannussäästöihin, koska voitot ovat pudonneet kaikissa yrityksissä. Tilannetta ovat vaikeuttaneet koronaviruspandemian seuraukset.

Yhteenliittymän tavoitteena on alentaa mallia kohden panostuksia jopa 40 prosenttia. Lähes puolet allianssin ajoneuvovalikoimasta tuotetaan uuden järjestelmän puitteissa vuoteen 2025 mennessä.

Allianssikumppanit pyrkivät standardisoimaan entistä enemmän autonosia. Jokaisessa tuotesegmentissä on yksi "emoajoneuvo”, jonka on suunnitellut ”johtava yritys” ja sen lisäksi useita "sisarajoneuvoja”.

Sähköajoneuvojen osalta kumppanit jakavat työkuorman. Nissan johtaa EV-spesifisen arkkitehtuurin kehittämiseen, kun taas Renault keskittyy pienikokoisiin sähköautoihin. Mitsubishi johtaa plug-in-hybriditekniikan kehitystä.

Edellä kerrotusta huolimatta allianssia johtava Jean-Dominique Senard kyse ei ole fuusiosta.

– Suunnitelmissa ei ole sulauttaa yhtiöitä, hän sanoi.

– Muutoinkin voi olla tehokas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?