Viranomaiset varautuneet tiemaksujen lykkääntymiseen: Listalla on kaksi lisä­hanketta siltä varalta jos maksut eivät etene - Autot - Ilta-Sanomat

Viranomaiset varautuneet tiemaksujen lykkääntymiseen: Listalla on kaksi lisä­hanketta siltä varalta jos maksut eivät etene

Parhaillaan hyväksymisprosessissa olevassa Uudenmaan upouudessa maakuntakaavassa varaudutaan myös Sanna Marinin (sd) hallituksen ohjelmasta löytyvien tiemaksujen lykkääntymiseen.

Suomea lähimmät tiemaksuasemat löytyvät toistaiseksi Ruotsista ja Venäjältä. Kuva Pietarin läntiseltä ohitustieltä.­

27.5. 6:56

Huhtikuun 2020 lopussa päivätyssä Helsingin seudun, Länsi-Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan vaihemaakuntakaavaan liittyvässä selostuksessa todetaan tieliikenteen hinnoittelun olevan yksi harvoista tehokkaasti autoliikenteessä ajettuja kilometrejä vähentävistä toimenpiteistä.

Jos tiemaksut eivät kuitenkaan toteudu niin sanotun MAL-suunnitelman mukaisesti, ennustettua suuremmat liikennesuoritteet edellyttävät kaavamateriaalin mukaan kahden uuden tiehankkeen toteuttamista, jotta maakunnan valtakunnallinen saavutettavuus voidaan turvata.

Kyseiset hankkeet ovat kantatien 45 kolmannet kaistat Tuomarinkylän ja Kehä III:n välille sekä vastaava hanke valtatiellä 4, Kulomäentien ja Keravan liittymien välillä.

Näistä kt 45 on tärkeä tieyhteys tavara- ja bussiliikenteelle ja tien ruuhkautuminen haittaa muun muassa lentoasemalle suuntautuvan liikenteen matka-ajan ennustettavuutta. Vt 4 on puolestaan tärkeä tieyhteys logistiikan kannalta.

”Mikäli tiemaksut eivät toteudu, niin valtatie 4:n toimintavarmuus on turvattava 3. kaistojen lisäämisellä kyseiselle tiejaksolle”, liiton monisataasivuisen dokumentin kohdassa Tiemaksujen lykkääntymiseen varautuminen todetaan.

Uudenmaan liitto on lakisääteinen julkisyhteisöllinen kuntayhtymä, jonka tärkeimmät tehtävät ovat maakuntakaavoitus ja aluekehitys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?