Ajokorttien voimassaoloaikaan luvassa osalle seitsemän kuukauden pidennys - Autot - Ilta-Sanomat

Ajokorttien voimassaoloaikaan luvassa osalle seitsemän kuukauden pidennys

Ajokortin voimassaolon jatkaminen liittyy koronapandemiaan.

Julkaistu: 22.5. 14:02

Ajokorttien voimassaoloaika voi pidentyä niiden henkilöiden kohdalla, joilla kortin voimassaolo on kirjattu päättyväksi aikavälillä 1.2.-31.8.2020.

Voimassaolon jatkaminen liittyy koronapandemiaan. Liikenne- ja viestintäministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle ehdotuksen valtioneuvoston päätökseksi liittyen Euroopan komission koronaepidemian poikkeussäädöksiin.

Ehdotuksen mukaan Suomi ottaisi käyttöön väliaikaista joustoa muun muassa ajokorttien ja tavara- ja linja-autoliikenteen todistusten ja lupien voimassaoloon. Ajoneuvojen määräaikaiskatsastukset ja ajopiirturitarkastukset jatkuisivat normaalisti.

EU-asetuksessa säädetään, että ajokorttien voimassaoloa asetuksessa pidennettäisiin seitsemällä kuukaudella, silloin kun ajokortin voimassaolo päättyy 1.2.-31.8.2020 välisenä aikana. Kuljettajakortin uusimisen määräaikaa pidennettäisiin kahdella kuukaudella, tavara- ja linja-autoliikenteen yhteisölupien voimassaoloaikaa pidennettäisiin kuudella kuukaudella ja kansainvälisen kuljettajatodistuksen voimassaoloaikaa pidennettäisiin kuudella kuukaudella, jos nämä päättyvät 1.3.– 31.8.2020 välisenä aikana.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan Euroopan komissio antoi 29. huhtikuuta liikennealan säädösehdotuksen. Ehdotuksen pohjalta säädettiin Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus, joka koskee poikkeuksia muun muassa määräaikaiskatsastusten määräaikoihin ja katsastustodistuksen voimassaoloon sekä ajokorttien ja kuljettajakorttien, tavara- ja linja-autoliikenteen yhteisölupien ja tavaraliikenteen kuljettajatodistusten voimassaoloon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?