Klassinen maastureiden valmistaja tuo kaksi töpselillä ladattavaa uutuutta - Autot - Ilta-Sanomat

Klassinen maastureiden valmistaja tuo kaksi töpselillä ladattavaa uutuutta

Land Rover tuo maanteille ja kaupunkimaastoon kaksi sähköllä ladattavaa katumaasturia.

Range Rover Evoque ja Land Rover Discovery Sport (kuvassa) saavat lisäpuhtia sähköstä.­

22.4. 15:58

Sähköistä käyttövoimaa saavat Range Rover Evoque - ja Land Rover Discovery Sport -mallit. Toimintamatkaksi sähköllä valmistaja lupaa ensi mainitulle enimmillään 66 ja ”Discolle” 62 kilometriä.

Kummassakin mallissa on 1,5-litrainen, kolmisylinterinen bensiinimoottori (200 hevosvoimaa). Vaihteistona autoissa on kahdeksanlovinen automaatti. Merkille ominaisesti kaikki neljä pyörää vetävät.

Neliveto on toteutettu asentamalla sähkömoottori taka-akselille. Sen teho on 80 kilowattia eli 109 hevosvoimaa. Moottoreiden yhteisvääntö on 540 newtonmetriä.

Voimansa sähkömoottori saa takaistuimien alapuolella sijaitsevasta 15 kWh:n litiumioniakusta.

Evoquen tunnistaa Evoqueksi edelleen.­

Suorituskyvystä kertovat Evoquen kiihtyvyys 6,4 sekuntia nollasta sataan kilometriin tunnissa ja Discovery Sportin kohdalla 6,6 sekuntia.

Mode 2 -latauskaapelilla voi ladata ajoneuvon täyteen kotitalouspistorasiasta 6 tunnissa ja 42 minuutissa. Nopeampaa lataamista varten Mode 3 -latauskaapeli antaa mahdollisuuden kytkeä auton 7 kW:n AC-laturiin: tämä mahdollistaa latauksen nollasta 80 prosenttiin vain 1 tunnin 24 minuutin aikana. Nopeimmat latausajat saavutetaan käyttämällä DC pikalaturia (yleensä julkinen latauspiste) 32 kW:n teholla, 0–80 % vie vain 30 minuuttia.

Ladattavien hybridien hinnat alkavat Discovery Sportin kohdalla 53 790 eurosta ja Range Rover Evoquen saa 54 649 eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?