Pyöräilijöiden erikoissääntö sallii jatkossa yksisuuntaista vastaan pyöräilyn – mutta vain yhdellä ehdolla - Autot - Ilta-Sanomat

Pyöräilijöiden erikoissääntö sallii jatkossa yksisuuntaista vastaan pyöräilyn – mutta vain yhdellä ehdolla

Kaksisuuntainen pyöräily yksisuuntaisella tiellä tulee mahdolliseksi, mutta vaihtoehto pitää aina merkitä liikennemerkein.

Nykyisen tieliikennelain voimassaoloaikana autoilija on tottunut siihen, ettei yksisuuntaisen kadun ajorataa pitkin yleensä lähesty ajoneuvoja kuin yhdestä suunnasta. Tähän tulee kuitenkin muutos.­

22.4. 6:56

Kesäkuussa 2020 voimaan astuvan uuden tieliikennelain myötä on mahdollista pyöräillä yksisuuntaisella tiellä myös toiseen suuntaan, jos se on lisäkilvellä sallittu. Mitään vastasuunta-automaattia ei kuitenkaan ole luvassa, kertoo Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

– Haluan painottaa, että tämä ei siis koske kaikkia yksisuuntaisia katuja, vaan jos kaksisuuntainen pyöräily on sallittua, pitää siitä kertoa liikennemerkein. Ei siis aina ja kaikkialla, vaan hyvin tapauskohtaisesti, kertoo Pohjonen.

Katujen ja teiden varsille useita uusia liikennemerkkejä liittyen polkupyöräilijöihin. Uusia merkkejä ovat muun muassa ”pyöräsuojatie”, pyöräkaista ja pyöräkatu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?