Etanoliautoilijoille oma etujärjestö – ensimmäisenä asialistalla verot

Tuore autoalan etujärjestö toimii vähäpäästöisemmän liikenteen puolesta.

Ford Galaxy flexifuel on etanoliauto.

11.4.2020 14:42

SOK, energiayhtiö St1 ja suomalainen cleantech-alan kasvuyritys StepOne Tech Oy perustivat nyt huhtikuun alussa Etanoliautoilijat ry:n, johon voivat liittyä sellaiset yksityishenkilöt, yhdistykset ja säätiöt, jotka jakavat yhdistyksen tavoitteet.

Etanoliautoilijoiden etujärjestön keskeisenä tavoitteena on tuoda korkeaseosetanoli yhdeksi merkittäväksi ratkaisuksi, kun liikennettä muutetaan vähäpäästöiseksi. Tämän saavuttamiseksi Etanoliautoilijat jakaa etanoliin liikennepolttoaineena ja polttomoottorien käyttövoimana liittyvää informaatiota ja painottaa sitä, että bioetanoli on nopea ja kustannustehokas tapa korvata fossiilista bensiiniä Suomen tieliikenteessä.

– Hallituksen asettamien tavoitteiden saavuttaminen ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi vaatii kaikkien mahdollisten keinojen hyödyntämistä niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin. Suomalaisessa cleantech- ja biopolttoaineosaamisessa on merkittävä vientipotentiaali. Se tarjoaa Suomelle mahdollisuuden olla maailmalla kokoaan suurempi tekijä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, linjaa yhdistyksen ensimmäisessä tiedotteessa Vilhartti Hanhilahti, joka on uuden yhdistyksen toiminnanjohtaja.

Etanoliautoilijat ry:n kirjannut ensimmäisiksi toimikseen biopolttoaineiden käytön mahdollistavien teknologioiden sääntelyn järkevöittämisen edistämisen ja ympäristöystävällisten ajoneuvojen ja polttoaineiden verotuksen yhdenmukaistamisen.

Uuden yhdistyksen hallituksen muodostavat Mika Aho, ABC:n ketjujohtaja Harri Tuomaala ja hallituksen puheenjohtajana toimiva StepOne Tech Oy:n maajohtaja Vesa Vaine.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?