Tuulilasi: Continental vetää testivoittajarenkaansa markkinoilta – ”ainutlaatuinen tapaus, en muista vastaavaa” - Autot - Ilta-Sanomat

Tuulilasi: Continental vetää testivoittaja­renkaansa markkinoilta – ”ainutlaatuinen tapaus, en muista vastaavaa”

Tuulilasi-lehden ohella Continental Ice Contact 3 Flex Stud nappasi vertailuvoiton myös ruotsalaisessa Vi Bilägare -lehdessä sekä pärjäsi hyvin myös Tekniikan Maailmassa.

Asiaa kommentoineen Tuulilasin päätoimittajan mukaan myynnissä on ollut ”rengas, joka ei sitten valmistajan yllätykseksi kestäkään normaalia ajoa”. Kuvituskuva ei liity tapaukseen.

9.4.2020 9:27

Continentalin pohjoismaiden tuotekehityspäällikkö Mattias Palmgren sanoo asiasta ensimmäisenä kertoneelle Tuulilasille markkinoilta poistamisen syynä olevan ns. FlexStud-kuminastojen irtoaminen.

”FlexStud-nastat ovat Continentalin omistaman suomalaisen Tikka Spikesin kehittämä ratkaisu, jonka piti paitsi parantaa renkaan ajettavuutta, myös vähentää nastarenkaiden tiehen kohdistamaa kulutusta”, Tuulilasi kertoo.

Tuulilasin päätoimittaja Olli Koivusalo on lehden mukaan harmistunut tilanteesta, sillä moni testivoittajan hankkinut onkin nyt saanut testissä voittaneen huippurenkaan sijaan ”sutta ja sekundaa”.

– Tämä on ainutlaatuinen tapaus, en muista vastaavaa. Ei renkaiden kehitystyötä pitäisi jättää tällä tavalla asiakkaille. Ilman muuta Continental menettää nyt jälkikäteen Tuulilasin talvirengasvertailun voittonsa, Koivusalo toteaa ja jatkaa:

– Autolehtien vertailuissa ei pystytä ajamaan sellaisia kilometrimääriä, että tällaiset aivan poikkeukselliset kulutuskestävyyteen liittyvät ongelmat tulisivat ilmi.

Vain yhden talven markkinoilla olleiden FlexStud-renkaiden omistajille annetaankin nyt rahat takaisin. Sitä varten on kuitenkin oltava yhteydessä kyseisten renkaiden jälleenmyyjään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?