Mitsubishi Space Star uudistui - Autot - Ilta-Sanomat

Mitsubishin ”projektiauto” hakee huomiota poikkeavalla taktiikalla

Kun autonvalmistajat pohjaavat usein tuotesuunnittelunsa tarkasti kohdennettuihin asiakasryhmiin, japanilaisen Mitsubishin Global Small -projekti on hiukan toista maata.

Uusi Space Star on pituudeltaan 3,845 metriä.

27.3.2020 15:44

Mitsubishi aloitti 2009 projektinsa. Nyt valmistaja esittelee uutta Space Staria projektin tuloksena. Auto on kehitetty vastaamaan maailmanlaajuisen asiakasryhmän vaatimuksia riippumatta siitä, ovatko asiakkaat kehittyneillä tai kehittyvillä markkinoilla.

Mitsubishi uskoo, että laaja asiakasryhmä etsii autoa, jossa yhdistyvät polttoainetaloudellisuus, alhaiset CO2-päästöt, tilavat sisätilat sekä pienet käyttökustannukset. Sellaiseksi Mitsubishi uutta Space Staria kuvailee.

Mallisukupolviuudistuksen yhteydessä Space Star onkin kokenut havaittavan muodonmuutoksen. Tärkeimmät uudistukset ovat auton etu- ja takaosan uusi muotoilu, uudet sisätilojen verhoilumateriaalit ja varusteet, uudet aktiivisen turvallisuuden järjestelmät, aiempaa parempi polttoainetaloudellisuus sekä laajentuneet älypuhelinliitännät ja ominaisuudet.

Space Star puhuu Mitsubishin ”Dynamic Shield” -muotokieltä uudistuneella konepellillä, puskureilla, etumaskilla ja ajovalojen muotoilulla. Uusi takapuskuri on aiempaa leveämpi ja terävämpi. Uutta on myös led-takavalojen L-kirjaimen muoto. Pitkään kattospoileriin on integroitu jarruvalo.

Sisätiloista löytyy muun muassa uutta kangasverhoilumateriaalia, koristetikkauksia, uudenlainen kojelaudan säilytyslokero ja kontrastimittaristo.

Uusi Space Star tuo pieneen autoon nykytyylin mukaisesti ison auton turvallisuusvarusteita. Uusia avustavia aktiivisen turvallisuuden varusteita ovat esimerkiksi etutörmäysvaroitin jalankulkijan tunnistuksella, kaistavahti, automaattiset kaukovalot ja peruutuskamera.

Konehuoneesta löytyy uusi kolmisylinterinen bensiinimoottori (1,2 l / 80 hv / 106 Nm). Se on sovitettu viisivaihteiseen manuaaliseen vaihdelaatikkoon tai vaihtoehtoisesti CVT-vaihteistoon.

Kun Mitsubishin Global Small -projekti käsittää myös kehittyvät markkinat, hinnan täytyy sopia kuvioon. Suomessa lähtöhinta on 14 990 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?