Uusi trendi nousee moottoripyörä-, mopo- ja mopoautoalalla – nuorten suosikkeja yhdistää nyt helppous - Autot - Ilta-Sanomat

Uusi trendi nousee moottoripyörä-, mopo- ja mopoautoalalla – nuorten suosikkeja yhdistää nyt helppous

Pienajoneuvojen myyntiä ovat vauhdittaneet myös helmikuun lopussa järjestetyt MP20-messut, kertoo Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Mikko Summa.

Sähkömopon ajoakun voi ottaa tyypillisesti mukaan ja ladata kotona. Tässä laitteessa akku sijaitsee istuimen alla.

16.3.2020 11:23

Kaikkiaan moottoripyörien myynti kasvoi tammi-helmikuussa 28 prosenttia viime vuodesta ja mopojen myynti peräti 82 prosenttia.

Elpymistä on osoittanut aiemmin käytännössä täysin jäissä ollut mopoautokauppa, joka vaikuttaisi kevytautolain siirtymisen vuoksi käynnistyvän hiljalleen uudelleen.

Luvuissa tilanne tarkoittaa sitä, että tammi-helmikuun aikana myytiin yhteensä 22 uutta mopoautoa eli kokonaismyynti peräti kuusinkertaistui vuoden takaiseen verrattuna.

Uutena trendinä alalla näkyvät vähäpäästöiset sähköiset kulkupelit, joita löytyy niin moottoripyöristä ja mopoista kuin skoottereistakin. Summa uskoo tarjonnan kasvavan entisestään vuodenvaihteessa voimaan tulleen Euro5-päästöstandardin myötä.

– Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että L-luokan ajoneuvojen eli mopojen, moottoripyörien, kolmipyörien ja nelipyörien päästöt laskevat samalle tasolle kuin autojen. Alalla panostetaan muutenkin voimakkaasti tutkimukseen ja tuotekehitykseen, jolla pystyttäisiin pienentämään päästöjä teknologian avulla.

Sähkökäyttöiset kaksipyöräiset ovat Summan mukaan etenkin nuorten kuskien suosikkeja muun muassa helppouden vuoksi. Sähköisten pienajoneuvojen huollon tarve on pieni, polttoaineita tai öljyjä ei tarvitse käsitellä ja akun lataaminen on erittäin edullista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?