Valepoliisiautot halutaan kriminalisoida nykyistä selvemmin – liikenteessä esiintynyt muun muassa ”Posliini-auto” - Autot - Ilta-Sanomat

Valepoliisiautot halutaan kriminalisoida nykyistä selvemmin – liikenteessä esiintynyt muun muassa ”Posliini-auto”

IS on uutisoinut muun muassa tällaisista ”valepoliisiautoista”.

Julkaistu: 9.3. 10:47

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lausunnossa vaaditaan poliisiautoa muistuttavien autojen aiempaa selvempää kieltämistä.

Ajoneuvolaki kieltää käyttämästä sisäministeriön asetuksen mukaista poliisiajoneuvon tunnusväritystä tai -merkkejä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan kyseinen asetus on kuitenkin liian yksityiskohtainen, mikä mahdollistaa niin sanottujen vale- ja huumoripoliisiautojen rakentamisen.

IS:n tietojen mukaan huumoripoliisiautoissa on vuosien varrella esiintynyt esimerkiksi Posliini- ja Pojat-kylkitekstejä. Autoja on käytetty myös erilaisten yritysten markkinointitempauksissa. Myös Länsi-Uudenmaan poliisilaitos mainitsee lausunnossaan liikenteessä havaitsemansa Posliini-kylkitekstin.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lausunnossa esitetään, että momenttiin tulisikin lisätä esimerkiksi maininta "…tai väritykseltään ja värien rajaukseltaan vastaavaa yhdistelmää, joka on ilmeisesti tarkoitettu muistuttamaan poliisiajoneuvoa ja erehdyttämään muita luulemaan ko. ajoneuvoa poliisiautoksi.." tai ”..on omiaan erehdyttämään kansalaisia…”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?