Sähköauto houkuttaa joka viidettä autoilijaa - Autot - Ilta-Sanomat

Sähköauto houkuttaa joka viidettä autoilijaa

Taloustutkimuksen tuore kyselytutkimus ennakoi, että lähivuosina noin viidennes autoilijoista aikoo hankkia seuraavaksi autokseen joko sähköauton (6 prosenttia) tai pistokkeella ladattavan hybridin (13 prosenttia).

Taloustutkimuksen kyselyn tuloksen mukaan ladattavat hybridit kiinnostavat erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa peräti 25 prosenttia aikoo hankkia sellaisen, kun taas täyssähköauton suosio (8 %) on pääkaupunkiseudulla vain hieman korkeampi kuin muualla maassa.

13.2.2020 12:15

Vaikka seuraavankin auton voimanlähteenä suosituin on edelleen bensiini (37 prosenttia), ladattavat hybridit hätyyttelevät suosiossa jo dieseliä, jollaisen aikoo seuraavaksi autokseen valita 14 prosenttia.

Viisi prosenttia autoilijoista valitsisi seuraavaksi autokseen mieluiten kaasuauton, ja neljä prosenttia kallistuu hybridiin, johon ei ladata sähköä pistokkeella.

Merkittävä osa autoilijoista, 18 prosenttia, ei kuitenkaan osaa vielä sanoa, minkä voimanlähteen he seuraavaan autoonsa valitsisivat.

Kysely tehtiin Taloustutkimuksen viikoittaisella Telebus-puhelinhaastattelukierroksella, ja siihen vastasi 1 002 Suomen aikuisväestöön kuuluvaa henkilöä marraskuun lopulla. Vastaajista 80 prosentilla on käytössään auto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?