MP-messut avautuivat Helsingissä – tässä on maailman suurin tuotantomoottoripyörä!

Moottoripyörän sarviin pääsee perjantaina myös ilman asianmukaista ajokorttia.

Messujen tuotepuolen ehdottomiin vetonauloihin kuuluva uusi Triumph Rocket 3 on maailman suurin tuotantomoottoripyörä. Laitteessa on vakiona mm. kallistuksen huomioivat ABS-jarrut sekä luistonesto, vakionopeussäädin, mäkilähtöavustin sekä avaimeton käynnistys. Iskutilavuutta pyörässä on lähes 2,5 litraa ja tyhjäpainoa melkein 300 kilogrammaa.

31.1.2020 9:59

Suomen suosituimpien moottoripyörämerkkien tuoreimmat mallit sekä alan uusimmat varusteet ja kuulumiset ovat jälleen esillä Helsingin Messukeskuksessa, tänään avautuneen vuoden suurimpiin kuuluvan pienajoneuvoalan tapahtuman eli MP 20 -messujen yhteydessä.

Prätkä- ja mönkijäalalla puhuttaa nyt muun muassa Sanna Marinin (sd) hallituksen suunnittelupöydällä oleva liikenneveroremontti, joka muuttanee aikanaan myös moottoripyöräilyyn liittyviä veroja ja maksuja.

Moottoripyörämessujen rakentaminen oli torstaina vielä pahasti kesken, mutta nyt kaikki on jo valmiina. Pyörien koeajoaikoja on tarjolla tänä vuonna entistä enemmän – kortittomille tänään perjantaina ja kortillisille lauantaina ja sunnuntaina.

Myyntitrendeissä painopiste onkin jo siirtynyt ennakoivasti suurista moottoreista keskikokoisiin ja pieniin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kokoluokat 131cc-755cc ovat kasvussa yli 756-kuutioisten kustannuksella. Piristystä alalle tuovat myös sähköiset kaksipyöräiset, joita löytyy jo useilta valmistajilta.

Ajopelien ohella MP-messuilla on myynnissä myös uusia ja käytettyjä ajovarusteita.

Moottoripyöräilyä pidetään yhä usein vanhojen miesten harrastuksena, mutta messuilla julkistetun tutkimuksen mukaan nimenomaan nuoret aikuiset suhtautuvat positiivisimmin moottoripyöräilyyn – ja suurin este kruisailulle on useimmiten asianmukaisen ajokortin puute.

Messuilla panostetaankin nyt erityisesti prätkäkortittomiin, joilla tarjotaan esimerkiksi veloituksettomia autokoulun A-kortin teoriatunteja.

Mönkijäpuolen trendeissä porskuttaa yhä traktoriksi rekisteröiminen. Sähkökäyttöisyys ei sen sijaan ole lyönyt vielä tällä saralla läpi.

Myös messujen sisäkoeajorata on varattu tänään perjantaina varattu nimenomaan kortittomille prätkä- ja mönkijähaaveilijoille.

Helsingin moottoripyörämessut merkitsevät alalla perinteisesti myyntikauden starttia. Nyt myydyt pyörät luovutetaan ja otetaan käyttöön tyypillisesti maalis-huhtikuussa eli samoihin aikoihin muiden autotallin tyypillisten kesäajoaarteiden kanssa.

MP-messut järjestetään pe-su 31.–2.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna pe klo 10-20, la klo 9-18 ja su klo 10-17.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?