K-kaupan uusi autoilubisnes nousi viime vuonna lajissaan jo peräti Suomen suurimmaksi – taustalla rajut kasvuodotukset - Autot - Ilta-Sanomat

K-kaupan uusi autoilubisnes nousi viime vuonna lajissaan jo peräti Suomen suurimmaksi – taustalla rajut kasvuodotukset

Keskon mukaan K-Latauksen asiakkaista jopa lähes 90 prosenttia hoitaa ruokaostoksiaan auton latautuessa. Kuva Espoon Kauklahdesta.

Keskon mukaan K-Latauksen asiakkaista jopa lähes 90 prosenttia hoitaa ruokaostoksiaan auton latautuessa. Kuva Espoon Kauklahdesta.

Julkaistu: 21.1. 6:56

K-ryhmän sähköautojen latausverkosto eli K-Lataus kasvoi vuoden 2019 aikana Suomen suurimmaksi pikalatausverkostoksi.

Kaikkiaan Suomessa on nyt yhteensä reilut 270 sähköautojen julkista pikalatauspistettä, joista noin 40 prosenttia kuuluu Keskon K-Lataus -verkostoon. Pohjoisimmat K-Latauksen pikalatauspisteet sijaitsevat Rovaniemellä ja eteläisimmät Kirkkonummella.

Laajentumisen taustalla ovat latausbisneksen kovat kasvuodotukset, mitä ennakoi esimerkiksi vuonna 2019 ensirekisteröityjen täyssähköautojen määrä, joka kasvoi yli 140 prosenttia edellisvuodesta.

Sähköautojen yleistymisen kannalta keskeistä on, että latausverkosto on tarpeeksi kattava ja tarjoaa riittävän nopeaa latausta sekä täyssähköautoille että ladattaville hybrideille.

– Olemme rakentaneet valtakunnallista K-Lataus-verkostoa aktiivisesti syksystä 2018 alkaen. Nyt verkostoomme kuuluu 106 pikalatauspistettä ja 268 peruslatauspistettä yhteensä 76 K-kaupan yhteydessä. Näistä muodostuu Suomen suurin pikalatausverkosto, jonka rinnalla tarjotaan aina myös peruslatausta. Lisäksi yhdessä Ionityn kanssa tarjoamme kolme huipputehokasta suurteholatausasemaa, jotka täydentävät K-Latauksen verkostoa, kuvailee K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

K-Lataus -asemilta ladatulla sähköllä taitettiin vuonna 2019 arviolta yli 5,5 miljoonaa kilometriä ja latauksia tehdään päivittäin satoja.

Suosituimmat ajankohdat sähköautojen lataamiselle K-Latauksen latauspisteillä ovat perjantai ja lauantai. Keskimääräinen lataus K-Lataus-asemalla kestää puolesta tunnista tuntiin. Keskon mukaan kaikki sen latauspisteiltä ladattava sähkö on uusiutuvaa energiaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua.

K-Latauksen pikalatauspisteiltä löytyy sekä CCS Combo- ja CHAdeMO-latausliitin. Peruslatauspisteillä puolestaan voi ladata sähköautoaan tyypin 2 mukaisesta pistorasiasta, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään.

– Verkostoa aiotaan laajentaa entisestään vuoden 2020 aikana.

Tuoreimmat osastosta