Uutta Amarokia halajavilla on nyt kiire – avolava väistyy retrohenkisen sähköauton tieltä - Autot - Ilta-Sanomat

Uutta Amarokia halajavilla on nyt kiire – avolava väistyy retrohenkisen sähköauton tieltä

Volkswagen Amarok jättää Euroopan markkinat epämääräiseksi ajaksi.

Volkswagen Amarok jättää Euroopan markkinat epämääräiseksi ajaksi.

Julkaistu: 16.1. 15:48

Volkswagen lopettaa Amarokin valmistuksen Saksassa, eivätkä Argentiinassa valmistettavat avolavat vastaa Euroopan vaatimuksia.

VW Amarokin valmistus alkoi Argentiinassa noin kymmenen vuotta sitten. Kesäkuusta 2012 alkaen Volkswagen on valmistanut Euroopassa myytävät Amarokit Saksassa Hannoverin hyötyajoneuvotehtaallaan.

Amarokin tuotanto jatkuu Hannoverissa vielä ensi kesään saakka. Sen jälkeen Volkswagen jättää Euroopan avolavamarkkinat kilpailijoidensa temmellyskentäksi epämääräiseksi ajaksi, sillä Amarokin tulevaisuus on vielä hämärän peitossa. Argentiinassa valmistettavat Amarokit eivät täytä täkäläisiä säädöksiä, joten Pachecossa valmistettavia autoja ei tuoda Eurooppaan.

Syy Amarokin tuotannon (tilapäiseen) loppumiseen on sähköautoissa, sillä Hannoverin tehdasta aletaan valmistella Volkswagenin täyssähköisten I.D. Buzz -mallien valmistamista varten. Retrohenkisen näköisestä mallista tulee sekä henkilö- että tavarankuljetusversio.

I.D. Buzz.

I.D. Buzz.

Nyt alkaa olla viimeiset hetket hankkia uusi V6-moottorinen Amarok, jonka saa kaksipaikkaisena pakettiautona, viisipaikkaisena kaksikäyttöpakettiautona ja myös viisipaikkaisena kevytkuorma-autona. Kolmelitraisen V6:n tehovaihtoehdot ovat 204 ja 258 hevosvoimaa.

Selvästi myydyin varustetaso on ollut Highline. Nyt Amarokin viimevaiheen myyntiä vauhditetaan selvästi Highline-tasoa paremmalla Highline Star -kampanjamallistolla. Tämän varustetason saa kaikkiin mallivaihtoehtoihin.

Kampanjamallissa on muun muassa kytkettävä takatasauspyörästön mekaaninen lukko, automaattitoimiset ajovalot, sadetunnistin, heavy duty -jousitus, pohjasuoja, polttoainekäyttöinen lisälämmitin, sähkösäätöiset Ergocomfort-istuimet, nahkaverhoilut, Discover Media radionavigaattori, 19-tuumaiset kevytmetallivanteet ja monitoimivärinäyttö.

Kampanjamallit ovat Highline-malleja kalliimpia, mutta maahantuojan mukaan Star-varusteista syntyvä asiakasetu on noin 5 000 euroa.

Tuoreimmat osastosta