Autoalan jätti alkaa käyttää suomalaisen yrityksen huippuinnovaatiota – sisäosiin uutta ideaa

Maailmanlaajuinen auton sisäosien valmistaja Yongsan tehostaa suunnitteluosaamistaan muoviin valetulla rakenteellisella elektroniikalla.

Yongsan lisää älykkyyttä autojen sisäpintoihin TactoTekin IMSE-teknologian avulla.

31.12.2019 11:02

Oululainen TactoTek kehittää maailmanlaajuisesti ainutlaatuista rakenteellista elektroniikkaa nimeltään IMSE, joka mahdollistaa painetun elektroniikan ja eri komponenttien integroimisen ruiskuvaletun kolmiulotteisen muovirakenteen sisään.

Nyt TactoTek ja korealainen Yongsan ovat julkistaneet, että Yongsan myy ja markkinoi tulevaisuudessa ajoneuvojen sisäosia, joiden valmistuksessa hyödynnetään TactoTekin IMSE-teknologiaa. Sopimuksen mukaan Yongsan edelleen kehittää ja validoi ratkaisuja useisiin käyttötarkoituksiin, kuten esimerkiksi istuimiin, paneeleihin, häikäisysuojiin ja nahkaverhoiltuihin osiin.

– TactoTekin IMSE-teknologia tukee suunnitteluvisiotamme sekä sitoutumistamme ympäristöystävällisiin tuotteisiin ja prosesseihin. Odotamme, että saamme hyviä tuloksia uusilla tuotteillamme päästessämme soveltamaan IMSE-teknologiaa useilla eri osa-alueilla autojen sisäosien suunnittelussa, toteaa Yongsanin toimitusjohtaja ja tuotekehitysjohtaja Jaedock Yoo.

IMSE-teknologian avulla voidaan integroida erilaisia ominaisuuksia sellaisiin paikkoihin, joita perinteisellä elektroniikalla ei voi toteuttaa. Lisäksi IMSE-osien rakenne vähentää huomattavasti muovin käyttöä. Osien valmistus perustuu vähän saastuttaviin ja lisäarvoa tuottaviin tuotantoprosesseihin, yhtiöistä kerrotaan.

Mahdollisuuksien innovaatio

Suomalaisyritys TactoTek kehittää, teollistaa ja lisensioi teknologiaansa, jossa painettu elektroniikka ja erilaiset komponentit integroidaan ruiskuvaletun kolmiulotteisen rakenteen sisään. Pintaviimeistelyt vaihtelevat muovista tyylikkäisiin luonnonmateriaaleihin kuten puuhun. Autoteollisuudessa TactoTekin lisenssiasiakkaat massatuottavat IMSE-osia.

– Yongsan on arvostettu autojen sisäosien valmistaja. Olemme erittäin iloisia siitä, että he puhuvat IMSE-teknologiaamme sisältävien ratkaisujen puolesta, toteaa TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela.

Yongsan on kansainvälisesti tunnettu autoteollisuuden alihankkija, jolla on tuotantolaitoksia Etelä-Koreassa, Intiassa, Kiinassa, Japanissa, Vietnamissa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?