Sosialidemokraatit alkavat johtaa valtakunnallisen liikenne­järjestelmä­suunnittelun ohjausta

Valtioneuvosto asetti eilen parlamentaarisen ohjausryhmän, joka linjaa Suomen ensimmäisen valtakunnallisen 12-vuotisen liikennejärjestelmäsuunnitelman tavoitteet ja ohjaa suunnitelman toimenpideohjelman valmistelua.

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd).

20.12.2019 14:59

Ryhmän puheenjohtajaksi nimitettiin liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd).

Ohjausryhmän varapuheenjohtajana puolestaan toimii kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd).

Kapulakieliseltä kuullostava ”Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma” koskettaa ajan myötä käytännössä jokaista suomalaista ja kaikkia kulkumuotoja. Käytännössä suunnitelma antaa lähtökohdat koko Suomen liikenneverkon ja liikenteen palveluiden suunnitteluun.

Ryhmään kuuluu poliitikkojen ohella myös asiantuntijoita liikenne- ja viestintäministeriöstä, valtiovarainministeriöstä, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista sekä Väylävirastosta.

Ensimmäinen valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma laaditaan vuosille 2021–2032 ja suunnitelman on tarkoitus valmistua keväällä 2021. Ohjausryhmän toimikausi päättyy 30.4.2021. Mielenkiintoista on, että suunnilleen samaan aikaan valmistuu toinenkin asiaan liittyvä suurhanke eli selvitys liikenteen verotuksen uudistamistarpeista ilmastotavoitteiden ja valtiontalouden näkökulmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?