Liikenteessä tehovalvonta – koko maan kattavia ratsioita voi seurata myös Twitterissä - Autot - Ilta-Sanomat

Liikenteessä tehovalvonta – koko maan kattavia ratsioita voi seurata myös Twitterissä

Poliisi toteuttaa nyt kolmannen kerran 24 tuntia kestävän rattijuopumusvalvontamaratonin, joka alkaa perjantaina 13.12. klo 14 ja päättyy samaan kellonaikaan lauantaina.

Alkoholivalvonnassa puhalletaan nykyään tötteröön, ei enää pilliin.­

12.12.2019 14:37

Poliisin mukaan valvontaa suoritetaan poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla siten, että valvonnan pääpaino on ilta- ja yöajassa.

– Pikkujoulujuhliin lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholijuomin. Tärkeää on myös huomioida, että jos illalla on tullut nautittua reippaanpuoleisesti alkoholipitoisia juomia, voi alkoholi näkyä veressä vielä seuraavana aamuna ja jopa vielä päivälläkin, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta muistuttaa

Vuoden 2018 vastaavassa valvontamaratonissa jäi kiinni 78 rattijuopumuksesta epäiltyä henkilöä. Puhalluskokeita tehtiin yhteensä 30 266 kappaletta, joten keskimäärin joka 388. puhallutettu kuljettaja osoittautui epäillyksi rattijuopoksi.

Vuositasolla rattijuoppoja jää kiinni noin 18 000. Poliisin tehostetussa pikkujoululiikenteen valvonnassa vajaa kuukausi sitten tavattiin ratsioissa ratista kahden viikonlopun aikana yhteensä 255 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa, joista 94 kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Huumetapauksia oli 63.

– Rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrät ovat suuret marras-joulukuun viikonloppuöinä. Myös alkoholionnettomuudet keskittyvät tähän ajanjaksoon, Kallio sanoo.

Uutuutena poliisin valvontaa voi seurata myös Twitterissä, #rattisvalvontamaraton -tunnisteella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?