Volkswagen lähtee 1 000 mailin kisaan nopealla maasturilla - Autot - Ilta-Sanomat

Volkswagen lähtee 1 000 mailin kisaan nopealla maasturilla

Volkswagen Atlas Cross Sport R Baja Race Truck mainostaa uutta katumaasturia, joka häämöttää punaisena auton takana.

Volkswagen Atlas Cross Sport R Baja Race Truck mainostaa uutta katumaasturia, joka häämöttää punaisena auton takana.

Julkaistu: 9.12.2019 15:50

Volkswagen haluaa uudelle Atlas Cross -katumaasturilleen kaiken mahdollisen julkisuuden – autourheilu on aina hyvä kanava.

Volkswagen lähtee kilpailemaan Atlas Cross Sport R:llä ensi vuonna Baja 1000 -kilpailuun Meksikoon. Kilpailun nimen numero tulee sen pituudesta eli tuhannesta mailista, mikä on yhtä kuin 1 609 kilometriä.

Volkswagen osallistuu autollaan luokkaan 7, jossa kilpailevat vapaasti viritetyt tuotantoautot.

Jokainen voi oitis nähdä, että kilpa-autolla ei ole tuotantomallin kanssa juuri muuta yhteistä kuin nimi ja korin linjat, nekin hyvin vapaamuotoisesti. Auton kehittelyssä ovat olleet mukana VW-kuljettaja Tanner Foust ja Baja-kilpailun veteraani Rhys Millen. He ovat erittäin tunnettuja kavereita Yhdysvalloissa.

Moottorista löytyy yhteys tuotannossa olevaan autoon, sillä konepellin, tai pikemminkin -muovin alla on nelisylinterinen kaksilitrainen bensiiniturbo. Siitä voitaisiin ottaa irti 441 kilowattia, mutta kestävyyden takia on tyydytty 353 kilowatin tehoon. Näin on saatu aikaan tasapaino suorituskyvyn ja luotettavuuden välillä. Autoa kehitetään vielä ennen lähtöviivalle menoa.

Volkswagenin aavikkoralleihin rakennettu kilpa-auto on kuin sliipattu versio Mad Max -elokuvan ajoneuvoista.

Volkswagenin aavikkoralleihin rakennettu kilpa-auto on kuin sliipattu versio Mad Max -elokuvan ajoneuvoista.

Uusi kilpa-auto sotii Volkswagenin vastikään julkistamaa ohjelmaa vastaan, jonka mukaan yhtiö siirtyy käyttämään kilpa-autoissaan vain sähkömoottoreita. Uutta kilpa-autoa esiteltäessä järjestäjät korostivat, että ensi vuoden Baja 1000 -kilpailu on hiilidioksidineutraali. Siksi Volkswagen edistää The Conversation Fundin toimintaa istuttamalla tuhat puuta.

Foust, joka on yksi kilpailuun osallistuvista ajajista on jo nyt innoissaan:

– Tiedän, mihin tämän moottorin ja voimansiirron yhdistelmä pystyy. On jännittävää nähdä, onko Kuplan DNA vielä elossa Atlas Cross Sport R:ssä ja odotan sitä hetkeä, kun pääsen ohjauspyörän taakse.

Volkswagen ottaa kaiken irti kilpa-autolle mahdollisesti kertyvästä julkisuudesta. Se järjestää vuoden 2020 alussa erikoiskilpailun kouluille, missä oppilaat voivat suunnitella auton värityksen.

Tuoreimmat osastosta