Yli 100000 euron luksusvaunu myytiin nopeasti: ”Kun on tottunut käsittelemään rahaa” - Autot - Ilta-Sanomat

Yli 100000 euron luksusvaunu myytiin nopeasti: ”Kun on tottunut käsittelemään rahaa”

Eriba Touring 820.

Eriba Touring 820.

Julkaistu: 7.12.2019 14:42

Matkailuajoneuvokaupassa ei ole kovin yleistä, että ajoneuvoja myydään näkemättä ja koskettelematta, mutta poikkeukset vahvistavat säännön.

Henkilöautokaupassa ei ole mitenkään harvinaista, että uutta automallia myydään pelkkien kuvien ja jopa ennakkotiedon perusteella. Kalliiden, useita satojatuhansia euroja maksavien liner-luokan matkailuautojen kohdallakin tämä on osittain arkipäivää, sillä hulppeita esittelyautoja on Suomen maaperällä lähinnä tilapäisesti syksyisen Lahden Caravan-uutuusnäyttelyn yhteydessä.

Tähän näyttävien ja kalliiden maantieristeilijöiden kategoriaan kuuluvia Concorden, Morelon ja Niesmann+Bischoffin matkailuautoja myydään meillä vuosittain vain yksittäiskappaleita, mutta niidenkin kohdalla pätee se, että kun ne ovat esillä näyttelyissä ja/tai mediassa, niitä myös myydään enemmän.

Hyvä esimerkki tästä on Best-Caravan Oy:n markkinointipäällikön Tuomas Salmisen mukaan Dethleffsin iso Alpa, joka on suunniteltu erityisesti kahden kesken matkaaville.

– Kun saamme Alpan näytille Suomeen alkuvuodesta, sitä tullaan myymään, mutta pelkän kuvaston perusteella sitä ei ole kyselty, Salminen kertoo.

Mallista riippuen Alpan kokonaismassa on 4,5–7,2 tonnia. Fiat Ducato -alustaisen teliakselisen alkovimallin lähtöhinta on 128 000 euroa. Edullisin alkovimalli maksaa reilut 97 000 euroa, mutta Iveco Dailyn alustalle pakatun 8,86-metrisen mallin hinta on yli 151 000 euroa.

Hintahaitari venyy... ja venyy...

Dethleffs Alpa on suorastaan edullinen Best-Caravanin edustuksiin kuuluvan Concorden malleihin verrattuna, sillä edullisin saksalaisvalmistajan integroitu malli maksaa reilut 173 000 euroa, mutta valtaosa Suomi-hinnastossa olevista malleista maksaa 200 000–400 000 euroa – ja tehtaalta löytyy myös huomattavasti kalliimpia vaihtoehtoja. Ja tiedoksi: noissa hinnoissa ei ole yhtään euroa autoveroa.

Esimerkiksi Concorden kohdalla asiakasta helpottaa se, että hän pystyy perehtymään Suomessa esimerkiksi merkin sisustustyyliin ja varustelumahdollisuuksiin, sillä kaikissa malleissa käytetään samanlaisia ratkaisuja.

Mutu-tuntumalla on fakta, että ne, jotka ovat tottuneet käsittelemään rahaa ja joilla sitä on, pystyvät helpommin tekemään isoja kauppoja näkemättä tuotetta kuin ne, joille hankinta on iso taloudellinen satsaus.

Best-Caravanin Kaarinan-pisteessä esillä ollut Eriba Touring 820 -vaunu on esimerkki kohteesta, jolle ilmaantui heti ostaja. Ostaja ei kuitenkaan ajanut Kaarinaan potkimaan näyttävän näköisen vaunun renkaita, vaan hän teki ostopäätöksen perehtyessään vaunuun yrityksen Espoon-pisteessä kuvien ja saamansa tuotetiedon perusteella.

Eriba Touring 820 on lähes 8,5-metrinen 2-akselinen premium-luokan vaunumalli, jota tehdään käsityönä työviikon aikana vain pari kappaletta.

Tuoreimmat osastosta