IS Los Angelesin autonäyttelyssä: Tässä 10 kiinnostavaa uutuutta, mm. sähkö-Mustang

Myös yhdysvaltalaiset ovat siirtymässä sähköön – ainakin Kaliforniassa.

Ford Mustang Mach-e on Jaguar I-Pacen kokoinen auto, ja se kilpailee ennen kaikkea Tesla Model Y:n kanssa. Hinnat lähtevät karvan alta 50 000 eurosta.

Moni Ford Mustang -harrastaja varmasti järkyttyi kuultuaan, että legendaarista mallinimeä aletaan käyttää neliovisessa perheautossa, joka on kaiken lisäksi vielä sähköauto. Bill Ford vastusti omien sanojensa mukaan pitkään ideaa, kunnes hän ajoi autoa.

Mustang onkin muuttumassa muskeliautosta useamman erilaisen mallin sisältäväksi perheeksi. Los Angelesin autonäytttelyssä esitelty Mustang Mach-e saatetaan saada Suomeen vuoden 2020 lopulla. Taka- ja nelivetoiseen autoon voi valita mieleisen kahdesta akkuversiosta. Ennakkotilauksia otetaan jo vastaan. Hinnat lähtevät 49 980 eurosta.

Los Angelesin näyttelyssäkin käy ilmi, että sähkö on tulossa entistä vahvemmin automaailmaan myös Yhdysvalloissa, mitä Volkswagen-konserni painotti kahdella ennennäkemättömällä uutuudellaan.

Audi e-tron Sportback muistuttaa siitä, että sähköauto voi olla myös virtaviivainen. Muodoissa on paljon samaa kuin polttomoottorisissa Sportbackeissa, mutta myös omaperäisyyttä.

Audi e-tron Sportback on tyylikäs tuotantomalli, joka halkoo ilmaa tehokkaasti ilmanvastuskertoimen ollessa vain 0,25. Hyvän ulkonäön lisäksi toimivalla aerodynamiikalla saadaan lisää toimintamatkaa. Volkswagenin ID Space Vizzion puolestaan jatkaa ID-perheen mahdollisuuksien esittelyä ja ennustaa ID 5:n linjoja.

Volkswagen ID Space Vizzion voisi hyvin olla muodoiltaan ja kooltaan seuraavan sukupolven Passat. Malli on tulossa tuotantoon ja silloin sitä kutsutaan ID 5:ksi.

Yhdysvalloissa käydään tällä hetkellä valtataistelua: Kalifornia (ja 22 muuta osavaltiota) vastaan presidentti Donald Trump ja hänen antiikkiset näkemyksensä hiilidioksidipäästöjen vaikutuksesta ilmastoon. Vaikka sähköautojen suosio kasvaa Yhdysvalloissakin, Los Angelesin näyttelyn uutuusannin perusteella auton ostajat eivät ole järin huolestuneita tulevaisuudesta.

BMW 2-sarjan Gran Coupé korvaa baijerilaismerkin mallistossa pykälää suuremman 3-sarjan GT:n. Uutuus on tyylikäs ja vähitellen bemaristit varmaan tottuvat pienimpien mallien etuvetoon.

Näin saattoi päätellä etenkin BMW:n uutuuksista, jotka painottuivat vahvasti suorituskykyyn ja ajo-ominaisuuksiin. Kaupallisesti neljästä maailmanuutuudesta merkittävin on uusi 2-sarjan Gran Coupé, jolla on jo hinnat Suomessakin. Halvimmillaan maaliskuussa 2020 meille tulevan auton saa 32 154 eurolla., ja sen tavoitteena on haastaa ennen kaikkea Mercedes-Benz CLA.

BMW:n muut uutuudet olivat erittäin urheilullisia, kuten M2 CS, joka on nykyisen mallisarjan huipennus. Keulalla oleva kolmelitrainen tuplaturbo kehittää 450 hevosvoimaa. Kompakti auto liikkuu todella ripeästi. Niitä riittää vain 2 200 nopeimmalle.

hevrolet Corvette siirtyi kahdeksannessa sukupolvessaan keskimoottoriin. Uusissa muodoissa on paljon tuttua, mutta myös ripaus Ferraria. Tekniikassa on otettu jättiloikka eteenpäin.

Toinen BMW:n M-osaston uutuus on M8 Gran Coupé, jossa on sama tekniikka kuin kaksiovisissa sisarmalleissa asennettuna nyt tilavampaan koriin. Eikä siinä vielä kaikki, vaan räväkät katumaasturit X5 M ja X6 M olivat uudessa muodossaan ensimmäistä kertaa nähtävänä autonäyttelyssä.

Mini Cooper JCW GP on peräti 75 hevosvoimaa tehokkaampi kuin ilman GP-kirjaimia. Nollasta sataan auto kiihtyy 5,2 sekunnissa ja huippunopeus on 265 km/h. Aika sähäkkä Mini.

Samaan konserniin kuuluva Mini paljasti pitkään huhutun John Cooper Works GP:n, jossa kaksilitraisesta moottorista puristetaan 306 hevosvoimaa. Uutuus on kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotanto-Mini melkoisella marginaalilla. Autoa valmistetaan rajoitettu 3 000 kappaleen erä, jonka myynti alkaa virallisesti maaliskuussa 2020.

Hyundai Vision T kertoo jo hyvin selvästi, miltä seuraava Tucson näyttää. Tutkielma on lataushybridi, joten sellainen on odotettavissa myös ensi vuonna esiteltävästä tuotantomallista.

Nissan Sentra edustaa perinteistä porrasperäistä henkilöautoa, joiden kuolemaan ehdittiin jo ennenaikaisesti uskoa. Uusi Sentra paljastaa, miltä vanha kunnon Nissan Sunny näyttäisi tänä päivänä.

Karma SC2 Concept liittyy, mikäli se saadaan tuotantoon, sähköhyperurheiluautojen joukkoon. Sähkömoottorit kehittävät 800 kilowattia, joiden avulla auto kiihtyy 100 km/h nopeuteen kahdessa sekunnissa.

Suomalaisille ylivoimaisesti tärkein Los Angelesin uutuuksista on kuitenkin Toyotan RAV4 Plug-in Hybrid. Se on herättänyt innostusta heti siitä lähtien, kun ensimmäinen kuva autosta julkaistiin.

RAV4:n lataushybridissä on tehoa yli kolmesataa hevosvoimaa. Niinpä sillä ehtii nollasta sataan vähän yli kuudessa sekunnissa ja toisaalta autolla voi ajaa 60 kilometriä pelkästään sähköllä. Hinnat kerrotaan keväällä 2020. Ensimmäiset autot tulevat Suomeen vasta syksyllä.

Toyota RAV4 Plug-in Hybrid nostaa katumaasturin tehon uudelle sataluvulle, kun sitä on ennakkotietojen mukaan 306 hevosvoimaa. Myynti alkaa Suomessa keväällä ja autoja alkaa virrata meille syksyllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?