Vaihtoautohallissa seisovilla autoilla kokeillaan nyt aivan uudenlaista bisnestä – ”tehokkaammin käyttöön” - Autot - Ilta-Sanomat

Vaihtoautohallissa seisovilla autoilla kokeillaan nyt aivan uudenlaista bisnestä – ”tehokkaammin käyttöön”

SFHT-pilottikokeilu alkoi Norjassa vuonna 2018. Kuukausitilaus voi olla joustava ratkaisu esimerkiki silloin kun omalle autolle ei ole ympärivuotista tarvetta.

SFHT-pilottikokeilu alkoi Norjassa vuonna 2018. Kuukausitilaus voi olla joustava ratkaisu esimerkiki silloin kun omalle autolle ei ole ympärivuotista tarvetta.

Julkaistu: 19.11. 11:01

Milloin tahansa irtisanottavissa olevaa auton kuukausitilauspalvelua kokeillaan nyt myös Suomessa. Autojen osalta kuvio perustuu liikkeiden vaihtovarastoon.

Suomen suurin autorahoittaja Santander Consumer Finance on ilmoittanut lanseeraavansa Suomeen vuokra-autopalvelun, jossa käytettävät autot ovat kuluttajille myynnissä olevaa autoliikkeiden vaihtovarastoa.

Palvelu aloittaa pilottikokeiluna marraskuussa ja sen pilottivaiheessa autoliikkeistä mukana on Veho-konserniin kuuluva Vaihtoplus. Malli perustuu kuukausitilaukseen ja on asiakkaan puolelta lopetettavissa milloin tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla.

Kiinteään kuukausihintaan – josta medialle ei vielä ole kerrottu – kuuluvat kaikki autoiluun liittyvät kustannukset tankkausta ja parkkimaksuja lukuunottamatta.

Auton voi myös vaihtaa vaikka kuukausittain ja siten kokeilla esimerkiksi omaan käyttöön parhaiten soveltuvaa autoa.

– Maailmalla on havaittavissa trendejä, joiden mukaan ihmiset haluavat sitoutua yhä vähemmän omistamiseen, kertoo Kia Saarinen, Santanderin Business Development Leader.

– Autokaupassa mietitään, miten liikkuminen muuttuu ja miten se tulevaisuudessa järjestetään. Olemme huomanneet, että tärkeintä on sujuva ja huoleton liikkuminen, ei pelkästään autoilu, kertoo puolestaan Veho-konsernin liikkuvuuspalveluiden päällikkö Nicholas Zaeske.

Palvelussa mukana olevat autot ovat vaihtoautoja, jotka saadaan näin autokaupasta tehokkaammin käyttöön, Zaeske vahvistaa.

Suomessa uusi SHFT-niminen palvelu alkaa testinä. Palvelu on jo lanseerattu Norjassa, missä se on osoittautunut Santanderin mukaan menestykseksi.

Verkosta löytyvien lähteiden mukaan kuukausihinta on Norjassa vaihdellut 4000-13000 kruunun välillä, eli suunnilleen 400:sta 1300 euroon kuussa. Norjan yleinen hintataso, kilpailutilanne ja autoilun kustannusrakenne ylipäätään ei kuitenkaan sellaisenaan vastaa suoraan suomalaista.

Suomessa pilottivaiheeseen otetaan 30 käyttäjää. Tavoitteena on, että palvelu lanseerataan kaupalliseen käyttöön vuoden 2020 loppupuolella.

– Autoiluun liitettävät vapaus ja huolettomuus kiinnostavat ihmisiä. Nyt sitä pääsee toden teolla myös itse kokeilemaan. Odotamme innolla palautetta palvelun käyttäjiltä, kertoo Zaeske.

SHFT-pilotti lanseerataan Helsingissä 21.–22.11. järjestettävässä Slush-tapahtumassa. Samassa yhteydessä mukaan valitaan myös mainitut 30 ensivaiheen käyttäjää.