Suomen halvimmat täyssähköautot viedään käsistä – ”täysin poikkeuksellista” - Autot - Ilta-Sanomat

Suomen halvimmat täyssähköautot viedään käsistä – ”täysin poikkeuksellista”

Markkinoiden edullisin täyssähköauto menee kaupaksi niin hyvin, että se on ylittänyt maahantuojan kaikki odotukset.

Ensimmäiset Mii electric -täyssähköautot toimitetaan asiakkaille ensi vuoden keväällä. Seat-jälleenmyyjille ensimmäiset autot saapuvat vuoden 2020 alussa.­

12.11.2019 11:38

Seat Mii electricin viikon myynti vastaa noin viittätoista prosenttia Suomen täyssähköautojen ensirekisteröinneistä. Tähän mennessä Mii electricistä on tehty Suomessa yli 250 tilausta.

Tilauksia on vauhdittanut kolme asiaa: täyssähköautoksi edullinen lähtöhinta, maahantuojan myöntämä 2 000 euron hankintatuki ja valtion myöntämä 2 000 euron sähköautojen hankintatuki. Näin auton hinnaksi tulee 15 388 euroa.

– Tiesimme, että Mii Electricissä on potentiaalia, mutta emme odottaneet myyvämme autoja tällaisella vauhdilla. Kiinnostus Mii electriciä kohtaan on ollut täysin poikkeuksellista. Tämä on hieno alku Seatin sähköistymiselle Suomessa, kertoo K Auto Oy:n Seatista vastaava johtaja Jukka Kiuru.

Mii electriciin on tarjolla kaksi varustelutasoa. Lähtötaso tarjoaa muun muassa vakiona monitoiminäytön, audiojärjestelmän viiden tuuman värinäytöllä, halogeeniajovalot, Bluetooth ja USB-liitännät, navigoinnin DriveMii-sovelluksen kautta ja automaattisen ilmastoinnin.­

Viisiovisen Mii eletricin 32,3 kWh:n (nettokapasitetti) litiumioniakku tarjoaa enimmillään 260 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella (WLTP). Pelkässä kaupunkiajossa toimintamatkaa voi kasvaa jopa 359 kilometriin (WLTP).

Auton sähkömoottori tuottaa 61 kW (83 hv) tehoa ja 212 Nm vääntöä. Mii electric saavuttaa nopeuden 0–50 km/h 3,9 sekunissa ja 0–100 km/h 12,3 sekunnissa. Huippunopeus on 130 km/h.

Ilta-Sanomat pääsee ajamaan uutuudella ensi viikolla, kun Mii electric esitellään kansainväliselle lehdistölle Espanjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?