Ministeri Marin: Poliisi ja Väylävirasto selvittävät peltipoliisien värittämistä

Liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) tarjoaa vain haaleaa vihreää valoa kysymykseen harmaiden peltipoliisien värittämisestä.

Tämä uudenmallinen nopeusvalvontakamera sijaitsee Sysmän Onkiniemessä. Muodoltaan ja osin väritykseltään se poikkeaa perinteisistä, harmaista peltipoliiseista.

11.11.2019 15:13

Ministeri Marinin mukaan Väylävirasto arvioi yhdessä Poliisihallituksen kanssa automaattisen liikennevalvonnan suunnittelun ja toteutuksen nykyiset periaatteet. Samalla arvioidaan valvontapaikat ja kameroiden väritykseen liittyviä seikkoja.

Tämä käy ilmi vastauksesta, jonka Marin antoi kansanedustaja Mika Karin (sd) esittämään kirjalliseen kysymykseen. Kari ihmetteli kysymyksessään, ”missä viipyvät lupaillut maalaustalkoot ja milloin tiellä liikkuvan liikenneturvallisuus saadaan automaattisen liikennevalvonnan keskiöön sakkotulojen keräämisen sijaan.”

Peltipoliisien yhtenäistä värittämistä on aiemmin halunnut myös Liikkuvan poliisin perinneyhdistys. Yhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Haapala sanoi IS:lle lokakuussa, että kirkkaan ja fluorisoivan keltaiset kamerat näkyisivät nykyisiä kauemmas ja vaikuttaisivat siten ajokäyttäytymiseen.

Pääkaupunkiseudulla Kehä I:n varrelle kylvetyt nopeusvalvontakamerat sulautuvat onnistuneesti talven harmauteen.

Kansanedustaja Karin kirjallisesta kysymyksestä kertoi sunnuntaina Keskisuomalainen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?