Tuliterän Volkswagen Golfin listahinta laski yhdessä yössä huimat 8 000 euroa – KL: ”Kyseessä ei ole rajattu erä” - Autot - Ilta-Sanomat

Tuliterän Volkswagen Golfin listahinta laski yhdessä yössä huimat 8 000 euroa – KL: ”Kyseessä ei ole rajattu erä”

VW Golfin täyssähkömallin eli e-Golfin listahinta on pudonnut kerralla huimat 8 000 euroa, kertoo Kauppalehti.

Reilusti halventunut e-Golf tarjoaa reilun parinsadan kilometrin todellista toimintamatkaa. Pikalatauksella ajoakun saa 80-prosenttisesti täyteen noin kolmessa vartissa.

30.10.2019 14:50

Käytännössä muutos tarkoittaa, sitä, että täyssähköisen Volkswagen Golfin lähtöhinta on nyt Suomessa sentilleen 35 089,89 euroa.

Poikkeuksellisen suuren hinnanpudotuksen taustalla on markkinatilanne. Käytännössä tämä tarkoittaa sekä kilpailijoita että Volkswagenin viime viikolla esittelemää uutta kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golfia, josta ei ole tulossa enää sähköversiota.

Jatkossa täyssähköauton titteli on Golf-kokoluokassa varattu VW:n osalta uudelle ID.3-malliperheelle, jonka ensimmäiset yksilöt saapunevat Suomeen kesällä 2020.

– Volkswagen e-Golfia voi edelleen tilata normaalisti niin kauan kuin autoa valmistetaan. Kyseessä ei ole rajattu erä, eikä kyse myöskään ole mistään kampanjasta, kertoo Volkswagenia Suomeen maahantuovan K-Auton viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen asiasta ensimmäisenä kertoneelle Kauppalehdelle.

Aiemmin rajuja kertahinnanalennuksia on julkistanut täyssähköpuolella esimerkiksi Tesla, jonka jotkut mallit halpenivat alkuvuodesta kerralla kymmenillä tuhansilla euroilla.

Muun muassa liikenne- ja viestintäministeriö on ennustanut sähköautojen hankintahintatason kohtaavan vastaavat polttomoottoriautot noin vuonna 2025.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?