IS ratissa ensimmäisten joukossa koko maailmassa: Tässä on upouusi Skoda Octavia!

Julkaistu:

Uusi sukupolvi
Ilta-Sanomat on päässyt ainoana suomalaisena sanomalehtenä ajamaan ensi kuussa esiteltävää neljännen sukupolven Skoda Octaviaa.
Vaikka uuden Octavian yksityiskohdat ovat tämän jutun kuvissa vielä vahvasti piilossa raikkaan värityksen ja erilaisten täytteiden alla, pystyy linjoista näkemään jo paljon.

IS on nähnyt myös naamioimattoman version autosta, mutta sen osalta kamerat eivät saaneet olla mukana.
Kaikkiaan auton ulkonäössä on nyt paljon samaa kuin Skodan viimeaikaisissa konseptiautoissa, eli muutosta tehdään hitaasti ja harkitusti.

Korimuotojen osalta merkittävä tekninen ero aiempaan on parempi aerodynamiikka, sillä viisiovisen ilmanvastuskerroin on enää 0,24 (nykyinen 0,26) ja farmarissa parannus on vieläkin suurempi (uusi ilmanvastuskerroin 0,26, nykyinen 0,31).


Uuden Octavian akseliväli on sen sijaan ennallaan ja korin mittoihin on tullut vain hivenen kasvua. Tiloissa ei kuitenkaan ole valittamista, sillä onhan tilanne ollut jo tähän saakkakin hyvä. Lisäksi tavaratila on taas hivenen entistä suurempi.

Ohjaamossa on uusia entistä parempia materiaaleja ja parhaassa varustetasossa on digitaalimittariston ja suuren kosketusnäytön lisäksi vielä tuulilasin heijastusnäyttö.

Koeajettavana olivat 150 hevosvoimainen bensiini- ja dieselmoottori. Bensiinimoottorin kanssa oli käsivalintainen vaihteisto ja dieselissä kaksoiskytkinvaihteisto. Kummastakaan ei löytynyt mainittavaa moitittavaa, etenkin kun kytkinpolkimen liike oli nyt järkevä nykyisen ylipitkän sijaan.
Koko mallisarjan kulutusta on pudotettu 14 prosenttia muun muassa sillä, että valittavana on kaksi lataushybridiä ja DSG-vaihteiston kanssa 1,0- ja 1,5-litraiset bensiinimoottorit ovat jatkossa kevythybrideitä.

Kaikki turbodieselit ovat jatkossa kaksilitraisia ja myös kaasukäyttöinen G-Tec -malli jatkaa eteenpäin uudistuneessa muodossaan.

Suomeen neljännen sukupolven Octavia saadaan kesään 2020 mennessä. Kaikkiaan uudelle keskiluokan Skodalle voi povata jo nyt varsin hyvää myyntimenestystä, sillä poistuvakin malli on pysytellyt tiukasti Suomen automyynnin tilastokärjessä aina viimeisimpiä rekisteröintilukuja myöten.

Syvällisemmän analyysin tulevasta myyntitilaston kärkeen vaikuttavasta uutuudesta voit lukea perjantaina ilmestyvästä Ilta-Sanomien printtiversiosta.

Ota kantaa

Herättääkö uusi Skoda Octavia sinussa omistushaluja?

Kyllä! 43% No jaa 25% Ei todellakaan 31%
Ääniä yhteensä 12330

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt