Suomalainen välitys­pomo paljastaa: nämä käytetyt autot kiinnostavat nyt kauppiaita

Julkaistu:

Auton myynti
Näitä autoja liikkeet ostavat juuri nyt hanakimmin – yksi trendi vahvistuu edelleen.
Aina silloin tällöin tulee tarve päästä autostaan eroon ilman, että haluaisi toista autoa sen tilalle. Silloin vaihtoehdoiksi jäävät auton myyminen suoraan itse toiselle yksityishenkilölle, tai käyttää autoliikkeiden ostopalveluja. Millaiset autot kiinnostavat nyt käytettyjä autoja ostavia liikkeitä eniten?

Dieselautojen kysynnän hiipumisesta on kirjoitettu viime aikoina mediassa paljon. Tämänhetkinen tilanne onkin, että kuluttajat suosivat entistä enemmän bensiiniautoja, ja myös vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien autojen myynti on kasvussa.

Dieselautot vähemmistöä

Tämä trendi näkyy selvästi myös autoliikkeiden kuluttajilta ostamissa autoissa. Vuonna 2019 AutoVex.fi-palvelun kautta autoliikkeille myydyistä autoista peräti 78 prosenttia on tähän asti ollut bensiinikäyttöisiä, ja ainoastaan 16 prosenttia dieselkäyttöisiä.

Autovex on Suomen suurin autoliikkeiden kilpailutuspalvelu, ja se toimii liikkeiden suuntaan huutokauppaperiaatteella. Palveluun kerrotaan lisättävän noin tuhat autoa kuukausittain.

– Käytettyjen dieseleiden myyntiajat ovat pitkittyneet ja varsinkin pienempien dieselautojen kysyntä on tällä hetkellä heikkoa, jonka seurauksena autoliikkeet ovat ymmärrettävästi vähentäneet niiden ostamista, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Sebastian Frick.
Myytyjen autojen keski-ikä on viisi vuotta molemmissa käyttövoimissa, mutta ajokilometrit eroavat toisistaan huomattavasti. Bensiiniautot ovat vaihtaneet omistajaa keskimäärin 69 000 kilometrin kohdalla, dieselien rullatessa lähes tuplasti enemmän, yli 120 000 kilometriä.

Halutuimmat autot ovat tällä hetkellä alle 120 000 kilometriä ajettuja ja alle kahdeksan vuotta vanhoja. TOP-10 -listalle päätyneistä automerkeistä kaikki ovat tällä hetkellä käytettyjen yleisintä kärkikymmenikköä, Hondaa lukuun ottamatta.

Autojen merkkejä ja malleja verrattaessa on johdonmukaista, että dieselinä käyvät kaupaksi suuremmat, E-segmentin autot, kuten BMW 5-sarja ja Mercedes-Benz E-sarja, kun taas bensiiniautoissa myydyimpiä ovat pienemmät, B- ja C- segmentin autot, kuten VW Polo ja Golf.

– Yleisellä tasolla voidaan todeta, että autoliikkeiden suurin kiinnostus suoraostoissa keskittyy alle 100 000 kilometriä ajettuihin bensiiniautoihin. Kun mittarilukema ylittää 150 000, ei valtaosa alan suurista toimijoista ole enää kiinnostunut auton suoraostosta, oli kyseessä mikä käyttövoima tahansa. Vaihdossa autoliikkeet ottavat kuitenkin useimmiten ilomielin vastaan auton kuin auton, huomauttaa yrityksen asiakkuuspäällikkö Sebastian Aarnio.

Autovexin kautta vuonna 2019 tähän mennessä eniten myydyt autot

Top 5 bensiiniautot

1. Volkswagen Golf

2. Volkswagen Polo

3. Honda Civic

4. Toyota Auris (Bensiini ja Hybridi)

5. Audi A3

Top 5 dieselautot

1. BMW 5-Sarja

2. Audi A4

3. Mercedes-Benz E

4. Volkswagen Passat

5. Skoda Octavia

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt