Tällainen on Japanin keisari Naruhitolle rakennettu erikois-Toyota – käyttö siirtyi marraskuulle

Julkaistu:

Seremonia-auto
Keisari Naruhiton Toyota Century Convertible on erikoisvalmisteinen avoauto.
Japanin uudeksi keisariksi eilen vihityn Naruhiton kruunajaisseremonian yhtenä osana oli suunniteltu olevan avoautosaattue, joka kuitenkin peruttiin. Alun perin suunnitelmissa oli ollut, että keisari Naruhito ja keisarinna Masako olisivat siirtyneet erikoisvalmisteisen Toyota- avolimusiinin kyydissä valtion vierastalolle Akasakan palatsiin.


Saattue kuitenkin peruttiin Japanin vajaan parin viikon takaisen taifuunin aiheuttamien tuhojen ja kuolonuhrien vuoksi, ja se siirrettiin myöhemmälle ajankohdalle marraskuulle. Mutta millainen on tuo keisari Naruhiton käyttöä varten valmistettu erityinen Toyota-avoauto?

Uniikki avoauto on valmistettu käsityönä Toyota Centuryn N-perusrakenteelle, jota hyödyntää myös Lexus LS:n pitkän akselivälin versio.
Perusauton pituus on 5,36 metriä, leveys 1,93 metriä, korkeus 1,51 metriä ja akseliväli 3,09 metriä.


Voiman autolle tuottavat 5,0-litrainen V8-bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria. Järjestelmän yhteisteho on 425 hevosvoimaa. Auto korvaa kuninkaallisten käytössä aiemmin olleen Rolls Royce Cornichen vuodelta 1990.

Kuninkaallinen avoauto on neliovinen ja sen takaistuin on neljä senttimetriä korkeammalla kuin tavallisen sedan-version.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt