Renaultilla tuulee taas: uusi toimitusjohtaja sai lähtöpassit yhdeksessä kuukaudessa

Julkaistu:

Johtaja
Renault on irtisanonut toimitusjohtajansa.
Ranskalaisen autovalmistaja Renaultin hallitus on ilmoittanut erottaneensa toimitusjohtaja Thierry Bollorén välittömästi. Tilapäiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön talous- ja rahoitusjohtaja Clotilde Delbos.

Renaultia ja sen allianssikumppania Nissania horjuttavat yhä edellisen toimitusjohtajan Carlos Ghosnin rikosepäilyt, jotka hän on tiukasti kiistänyt. Sisäpiiritiedot tietävät kertoa, että Bolloré ei ryhtynyt riittävän nopeasti ja tarmokkaasti selvittämään Ghosnin epäiltyjä väärinkäytöksiä.

Erotettu toimitusjohtaja Bolloré osasi ilmeisesti aavistaa erottamisensa. Hän oli pitkään Ghosnin läheisimpiä työtovereita, mikä on todennäköisesti ainakin yksi syy erottamiseen.

Ghosnin epäillään salanneen verotettavia tulojaan ja käyttäneen Nissanin varoja 16 miljoonaa dollaria henkilökohtaisten sijoitustappioiden maksamiseen.

Bolloré oli jo ennen erottamistaan antamassaan haastattelussa arvioinut, että Renaultissa on käynnissä vallankumous, mutta silti vasta tammikuussa toimitusjohtajaksi nimitetyn Bollorén erottaminen oli yllätys.

Lähde: Reuters

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt