Toyota ulos kaapista: haastaa sähköautot uutuudellaan, joka on markkinoilla jo ensi vuonna

Julkaistu:

Vetytalous
Toyota on aikeissa muokata Mirai-vetyautonsa kokonaan uusiksi.
Toyota on pitkään odotuttanut markkinoita vaitiolollaan lähitulevaisuuden suunnitelmistaan. Nyt alkaa kuitenkin tapahtua. Japanin suurin autovalmistaja aikoo nimittäin alkaa valmistaa Mirai-vetyautonsa uutta sukupolvea jo lähitulevaisuudessa.

Hyvissä ajoin ennen lokakuun lopun Tokyo Motor Show:ta paljastettu uusi Mirai-konsepti pohjautuu Lexus LS Coupen perusrakenteelle, ja sen on tarkoitus saapua sekä Japanin, Yhdysvaltain, Kanadan sekä Euroopan markkinoille myöhään ensi vuonna. Se on ehkä yllättävänkin pian.

Toistaiseksi Toyota on myynyt ensimmäisen sukupolven Miraita vähemmän kuin 10 000 kappaletta, ja autot ovat valmistuneet pääosin käsityönä. Vetyauto on sähköauto, jonka sähkö tuotetaan ajon aikana auton polttokennoissa.

Uutuus tekee selvää pesäeroa ensimmäiseen sukupolveen.

- Halusimme tehdä auton, joka on hauska ajaa, kertoo Mirai-projektin pääinsinööri Yoshikazu Tanaka.
Uudessa Miraissa on pidempi akseliväli kuin edeltäjässään, ja lisäksi se on matalampi sekä muutenkin urheilullisemmin muotoiltu. Autolle ilmoitetaan noin 700 kilometrin toimintamatka yhdellä latauksella, jonka jälkeen se voidaan tankata muutamassa minuutissa uudelleen vedyllä.

Suomessa vetyautoilulla on ainakin yksi merkittävä ongelma: maassamme ei ole tällä hetkellä yhtään vetytankkausasemaa. Yksi lähimmistä vetyasemista sijaitsee Ruotsissa, lähellä Tukholman keskustaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt