Suomalaistiimi lähtee taas haastamaan nopeimmat amerikkalaiset Drag Week -kiihdytyskisaan – viime kerralla räjähti moottori - Autot - Ilta-Sanomat

Suomalaistiimi lähtee taas haastamaan nopeimmat amerikkalaiset Drag Week -kiihdytyskisaan – viime kerralla räjähti moottori

Suomalainen Blacklist Buick -katukiihdytystiimi lähtee haastamaan Yhdysvaltojen Drag Week -kestävyyskisaan kaikki maailman nopeimmat katuautot.

Blacklist Buick tunnetaan siitä, että lähtökiihdytyksessä se keulii niin, että toisinaan takapuskuri raapii asvalttia.

11.10.2019 12:17

Maailman tunnetuin katuautojen kiihdytys- ja kestävyyskisa on Yhdysvalloissa aina syyskuun alussa ajettava Drag Week. Kilpailun järjestää legendaarinen Hot Rod Magazine.

Nimensä mukaisesti Drag Week kestää lähes viikon, sillä viitenä peräkkäisenä päivänä ajetaan viisi eri kilpailua neljässä eri paikassa. Myös kisapaikoilta toiselle suoritettavat siirtymät pitää tehdä itse katukiihdytysautoilla ilman kuljetusrekkoja tai trailereita. Viikon aikana siirtymäkilometrejä tulee noin 1600 eli 1000 mailia. Viritetyt autot joutuvat siirtymätaipaleilla todistamaan katuautokelpoisuutensa.

Suomesta Drag Week -kisaan on osallistunut aikaisemmin vain kourallinen kuskeja ja kärkiluokan kisoihin vain yksi. Hän on Janne Uskali, joka osallistui kisaan vuonna 2017 apukuljettaja Jyrki Aukion ja Flying Finns & VIP -taustatiimin tukemana.

Ilta-Sanomat seurasi vuoden 2017 reissua tiimin lähettämillä videoilla ja tarinoilla.

Koko seikkailusta syntyi lopulta oma TV-sarja AlfaTV-kanavalle nimellä Flying Finns – Amerikan valloitus. Tuolloin yritys tosin päättyi traagisesti jo toisena kisapäivänä, kun Jannelta katkesi akillesjänne ja saman päivän aikana hänen toiseen silmäänsä tuli viiltohaava. Sairaalareissun jälkeen VIP-katukilpurista räjähti moottori keskellä moottoritietä ja kisa oli sillä taputeltu.

Nyt parin vuoden tauon jälkeen hullut suomalaiset ovat valmiita lähtemään tekemään uutta Amerikan valloitusyritystä ensi vuoden Drag Week kisaan. Tällä kertaa autona on kotimaisissa ja Viron katuautokisoissa mainetta niittänyt, yli tuhatheppainen Blacklist Buick -katuauto ja Janne Uskalin apukuljettajana on Hannu Hellman.

Talven aikana auto saa sisuksiinsa merkittäviä päivityksiä, mm. ilokaasumoottori muutetaan tuplaturbomoottoriksi. Kevään ja alkukesän testien jälkeen Buick lähtee heinäkuun alussa merikontissa matkaan, jotta se ehtii ajoissa perille Yhdysvaltoihin.

Uutta Amerikan valloitusprojektia voi seurata päivityksiä ja livevideoita sisältävällä Facebook-sivustolla: www.facebook.com/BlacklistBuick/

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?