Korealaismerkiltä tulossa ensi vuonna kaksi pistokehybridiä joilla voi vetää myös peräkärryä

Julkaistu:

Plug-in hybridi
Kia Motors jatkaa mallistonsa sähköistämistä.
Kia tahtoo pysyä sähköistymisen aallonharjalla esittelemällä ladattavat hybridiversiot sekä upouudesta Kia Xceedistä että aiemmin esitellystä Ceed Sportswagonista. Molemmat mallit tulevat myyntiin Euroopassa vuoden 2020 alussa.

Uusissa Xceed- ja Ceed Sportswagon -hybrideissä on 8,9 kWh:n litiumpolymeeriakku, 44,5 kW:n sähkömoottori sekä 1,6-litrainen suorasuihkutusmoottori. Voimalinjan kokonaisteho on 141 hv ja vääntö 265 Nm.

Moottoriin on yhdistetty kuusivaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto, joka toimii ilman hybridiautoissa tyypillisesti käytettävän portaattoman CVT-automaattivaihteiston tehohävikkiä. Jarrutuksen avulla auton liikevoimaa voidaan käyttää akkujen lataamiseen. Tämä parantaa polttoainetaloutta ja toimintamatkaa.
Ceed-mallisto suunniteltiin alusta asti myös hybridivoimanlähteelle sopivaksi, ja uusien Ceedien akusto on sijoitettu polttoainesäiliön viereen takapenkin alle.

– Vuoden ensimmäisellä puoliskolla jo joka seitsemäs Euroopassa myyty Kia on ollut sähköauto tai hybridi, ja trendi vahvistuu, kertoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Jopa 60 kilometriä sähköajoa

Molempien mallien toimintamatka sähköllä on jopa 60 kilometriä, mikä on useimmiten riittävä päivittäisiin tarpeisiin. Suomessa keskimääräinen päivittäinen autoilijan ajama matka on vain hieman yli 50 kilometriä, johon nähden sähköajoa riittäisi siis useimpien ajoihin verrattain hyvin.

Uudet hybridit erottuvat mallien bensiini- ja dieselversioista niiden umpinaisesta keulasäleiköstä, joka myös parantaa aerodynamiikkaa. Myös 16-tuumaiset vakiovanteet ovat erilaiset kuin muissa Ceed-versioissa.
Sportswagoniin on saatavana 17-tuumaiset vanteet, Xceediin 18-tuumaiset. Sportswagonissa on myös samanlaiset urheilulliset puskurit kuin auton GT-versiossakin.

Ladattavaan Xceediin ja Ceed Sportswagoniin on saatavana suomenkielinen, 10,25-tuumainen kosketusnäyttö puheohjauksen tukemana. Erikoinen ominaisuus on, että järjestelmä mahdollistaa kahden Bluetooth-laitteen yhdistämisen samanaikaisesti. Kosketusnäyttö on jaettavissa kahteen osaan. Uusi Xceed saa kojelautaansa suomenkielisen, 12,3-tuumaisen HD-teräväpiirtonäytön, joka korvaa perinteiset analogiset mittarit.

Kohtalaisesti litroja

Sportswagonin tavaratila on perusasennossa 437 litraa, 40:20:40-suhteessa kääntyvät takaistuimet taitettuina sen tilavuus on 1506 litraa. Xceed-hybridin tavaratila on normaalisti 291 litraa ja takaistuimet taitettuina 1 243 litraa. Lisäksi kummallakin mallilla on mahdollista vetää jarrullista perävaunua.

Ceedin hybridimallien seitsemän vuoden tai 150000 kilometrin tehdastakuu kattaa myös sähkömoottorin ja akuston. Käytäntö on jo osoittanut, että sähköisten voimalinjojen autot ovat useimmissa tapauksissa vielä pitkään tämän jälkeenkin täysin käyttökelpoisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt