Volvon ”baskeripäinen kenkälaatikko” nousi halutuksi klassikoksi - ”Tilinteko mahdollista, myös David Bowie omisti tällaisen”

Julkaistu:

Klassikko
Volvo 262C on noussut klassikoksi, jonka arvo on jo vankassa nousussa.
Yksi Suomessa suositun Volvon lähihistorian klassikoksi nousseista malleista on 262C. Tätä kaksiovista coupéa valmistettiin vain viiden vuoden ajan vuosina 1977 - 1981. Malli esiteltiin Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä vuonna 1977. Auton oli suunnitellut Jan Wilsgaard ja sitä valmistettiin Bertonen koritehtaalla Italian Torinossa.

Erikoisesti muotoiltu 262C oli niin poikkeuksellisen näköinen, että se sai mustan vinyylikattonsa ansiosta Ruotsissa lempinimen ”baskeripäinen kenkälaatikko”. Autossa oli sama akseliväli kuin muissa 260-sarjan autoissa, mutta sen tuulilasi oli enemmän kallistettu ja C-pilari leveämpi.

Pieni valmistusmäärä nostaa arvoa

Voiman autoon tuotti Peugeot-Renault-Volvo -yhteistyönä tuotettu V6-moottori, joka tuotti vetäville takapyörille 127 - 140 hevosvoimaa vuosimallista riippuen. Autoa valmistettiin kaikkiaan vain hieman reilut 6 600 kappaletta. Suurin osa autoista päätyi Yhdysvaltain markkinoille.

Nykyisin Volvo 262C on harvinainen klassikko, jollaista on vaikea löytää myytävänä edes Ruotsista, saati sitten Suomesta. Saksassa joitakin yksilöitä on myynnissä, ja edullisimmillaan tällaisen autoharvinaisuuden voisi saada omakseen alle 6 000 eurolla.

Tyypillisesti 262C:n hinnat vaihtelevat kuitenkin kansainvälisillä markkinoilla noin 15 000 - 25 000 euron välillä, joten edullisen yksilön löytäessään voisi tällä Volvolla jopa ”tehdä tiliä”.

Keskihintakin olisi huomattavasti vähemmän kuin huippuhinta, noin 190 000 euroa, joka maksettiin viime vuonna Sveitsissä huutokaupatusta, aikoinaan David Bowien omistamasta, vain 53 000 kilometriä ajetusta yksilöstä.


Jos Suomesta joku löytää navetan nurkasta tai tallin perältä sinne unohtuneen Volvo 262C:n, siitä kannattaa pitää hyvää huolta.

Volvon klassikkomallista kertoi ensimmäisenä Volvo viesti.

Ota kantaa

Onko 262C muodoiltaan onnistunut auto?

Kyllä, hieno on! 74% En oikein lämpene... 15% Ei todellakaan! 11%
Ääniä yhteensä 8098

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt