Ministeriö julkaisi Kaarina Hazardilta 50 000 eurolla tilatut kännykkävideot – katso kotikutoiset tuotokset täältä

Julkaistu: , Päivitetty:

VIDEOSARJA
Ministeriö yritti jättää osan kymmenestä videosta julkaisematta.
Liikenne- ja viestintäministeriön peräti 50 000 euron korvausta vastaan tilaamat kaikki kymmenen (ks. lista jutun lopusta) Kaarina Hazardin ja Mikko Roihan tähdittämää kotikutoista kännykkävideota on nyt julkaistu.

Julkaisun taustalla on liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaaran eilisen blogikirjoituksen mukaan erityisesti Ilta-Sanomien viimesyksyinen kirjoitus, joka ”aloitti liikenne- ja viestintäministeriön mittakaavassa valtaisan myrskyn sosiaalisessa mediassa”.Vielä eilen hän kertoi kuuden videon kymmenestä pysyvän vain ministeriön sisäisen viestinnän käytössä ja esimerkiksi IS joutui lähettämään Niinivaaralle julkisuuslakiin perustuvan erillisen tietopyynnön aiheesta.
– Ilta-Sanomat kertoi sarjasta kärjellä, jossa toteutustapaa pidettiin huonona ja maksettua palkkiota liian suurena. Tämä aloitti melko ison keskustelun. Tein viestintäjohtajana päätöksen, että hengähdetään hieman ennen uusien jaksojen julkaisemista, Niinivaara kertoi asiasta ja jatkoi:

– Sellaista sopivaa hetkeä en kevään ja kesän aikana löytänyt ja päädyin siihen, että riskit uudelle negatiiviselle keskustelulle ministeriötä ja sarjan tekijöitä kohtaan olivat suuremmat kuin se, viestintätuote levittäisi tietoa ja hyvää mieltä infrastruktuurista. Päädyin siihen, että käytämme videoita ministeriön sisäisessä viestinnässä.Nyt sarjan kaikki ”Rakkaudesta infraan” -videota ovat siis kuitenkin kaikesta huolimatta nähtävillä Liikenne- ja viestintäministeriön Youtube-kanavalla.

Videoiden kommentointi on estetty.

Ota kantaa

Menivätkö verovarat nyt Kankkulan kaivoon?

Kokonaan 89% Osittain 6% Ei suinkaan 5%
Ääniä yhteensä 8346

Rakkaudesta infraan -sarjan videot:

Päärata

Porin satama

Kävely ja pyöräily

Valtatie 4 – Kirri-Tikkakoski

Saimaan kanava

Hamina-Vaalimaa -moottoritie

Kouvola-Kiina -rata

Helsinki-Tallinna tunneli

Datakeskukset

Sääinfra

Ilmailu

Tietopyynnön jälkeen julkaistut jaksot lihavoituina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt