Jo reilusti yli puolet ei huollata autoaan ostopaikassa – ”suomalaiset erittäin hintaherkkiä”

Julkaistu:

Huoltopalvelut
Globaalin autoteollisuuden ohjelmistotoimittajan CDK:n teettämästä kuluttajakyselystä käy ilmi, että vain noin kolmannes huollattaa autonsa samassa liikkeessä, mistä on sen ostanut.
Suomalaisista autonomistajista jo enemmistö eli 62 prosenttia huollattaa autonsa jossain muualla kuin ostopaikassa. Päätöstä ohjaa usein hinta, jonka mainitsee CDK:n kuluttajakyselystä valintaperusteeksi 38 prosenttia vastaajista.

Luvut ovat merkittäviä, sillä autoliikkeiden katteille huoltopalveluiden myynnillä on nykyään suuri merkitys.

– Suomalaiset ovat auton huoltopalvelujen suhteen erittäin hintaherkkiä. Huomattavaa kuitenkin on, että autonsa ostopaikassa huollattavista 76 prosenttia on erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä saamaansa palveluun, maajohtaja Sanna Andersson CDK:lta kertoo yhtiön tiedotteessa.

Kyselyssä esiin nousseita syitä auton huollattamiseen muualla kuin ostopaikassa ovat ostopaikan kaukainen sijainti ja aiemmat palvelukokemukset. Myös hinta-arvion ylitykset ja varauksen teon vaikeus nousevat esiin.

Osa autoliikkeistä ei myöskään tarjoa lainkaan huoltopalveluja joten huollattaminen ostopaikassa on mahdotonta.
– Joka kymmenes vastaajista mainitsi, että huollon varauspalvelut eivät toimi tai he eivät saa mitään viestintää autoliikkeestään huoltoon liittyen. Nykyteknologian aikana nämä asiat olisi autoliikkeiden helppo ottaa haltuun, Andersson toteaa.

Andersson sanoo, että huoltoa tarjoavien merkkiliikkeiden tulisi yhä enemmän pohtia, kuinka uusilla palveluilla voitaisiin tehdä pesäeroa halvinta hintaa tarjoaviin.

– Nykytekniikka tuo uusia mahdollisuuksia autoliikkeille. Esimerkiksi vikadiagnostiikkaa ja yksinkertaisia huoltopalveluja voidaan tarjota etänä, mikä kyselyn perusteella tuntui kiinnostavat autonostajia, Andersson sanoo.

CDK:n teettämään kyselyyn vastasi 1 000 kuluttajaa kesäkuussa. Kyselyn teki SynoInt internet-paneelina, ja otos oli väestöä demografisesti edustava.

Ota kantaa

Huollatatko autosi ostopaikassa?

En todellakaan 64% Kyllä 26% En huollata autoa lainkaan 9%
Ääniä yhteensä 5973

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt