HS: Järvenpääläinen Ilja, 25, pääsi suoraan koulusta Maseratin autosuunnittelijaksi

Julkaistu:

DESIGN
Järvenpääläinen Ilja Oikarinen, 25, palkattiin Fiat Chryslerille ajoneuvomuotoilijaksi. Hän piirtää lähitulevaisuuden Maserati-urheiluautoa Italian Torinossa, Helsingin Sanomat kertoo.
Oikarinen päätyi töihin Maseratin omistavalle Fiat Chryslerille Lahden muotoiluinstituutista. Hän teki opinnäytetyönään auton sisustan: kapselihotellin ja itseajavan auton yhdistelmän.

Työ palkittiin vuosikurssin parhaana. Oikarinen latasi sen myös Behance-sivustolle, joka on visuaalisen suunnittelun ammattilaisille ja opiskelijoille tarkoitettu alusta erilaisen projektien esittelyyn. Sivustolta työn bongasi myös Fiat Chryslerin työntekijä, joka vaikuttui Oikarisen suunnittelusta, Helsingin Sanomat kertoo.

Oikarinen vakinaistettiin junior designeriksi viime joulukuussa. Nyt hän työskentelee neljän hengen tiimissä ja suunnittelee Maseratille lähitulevaisuuden urheiluauton sisustusta, jonka täytyy henkiä luksusta ja olla urheilullinen ja elegantti.

Yli satavuotias italialainen Maserati rakensi viime vuonna noin 35 000 autoa. Yhtiö on viime vuosina kasvattanut tuotantoaan reilusti. Vuoteen 2005 mennessä yhtiö oli valmistanut vain 20 000 autoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt