Matkailuautojen päästöt laskevat, mutta valtio rankaisee kaikkia 374 gramman mukaan – miksi?

Julkaistu:

Lahden Caravan-messut
Matkailuautojen markkinoita johtaa yhä suvereenisti Fiat. Tällä hetkellä merkin toimitukset kuitenkin yskivät, sillä se ei ole saanut hyväksytettyä uusia päästölukemiaan. Ne kun pitää ilmoittaa auton rekisteröinnin yhteydessä.
Suomessa matkailuautojen standardin mukaan mitatut päästölukemat jätetään kuitenkin yhä huomioimatta verotuksessa ja tällä hetkellä kaikki matkailuautoilijat maksavat käyttövoimaveroa 374 verogramman mukaan. Vuosimaksu 3 500 kiloa painavalta autolta on siten 747 euroa.

Parhaillaan käynnissä olevilla Lahden Caravan-messuilla voi huomata, että esimerkiksi uusissa Mercedes-Benz Sprinteriin pohjautuvissa Hymereissä on päästy jo niinkin alas 280 gramman päästölukemiin.


Kuluttajalle parantuneesta päästöluvusta ei kuitenkaan ole hyötyä, sillä verottaja ei aiemmasta alentuneista päästögrammoja huomioi.

Mutta jos kuitenkin huomioisi, niin rahassa Hymerin päästöt toisivat mukavan 143 euron alennuksen nykyiseen vuotuiseen käyttömaksuun nähden, mikäli verrokkina käyttää vastaavaa paketti- ja henkilöautoja koskevaa käyttövoimaverokäytäntöä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt