Matkailuautojen autoveroon ei muutoksia nopealla aikataululla – mullistukset odottavat silti jo nurkan takana

Mitään muutoksia matkailuautojen auto- ja käyttövoimaverotukseen ei ole juuri nyt tulossa. Siinä viesti, jonka IS sai asiaa poliittiseen päätöksentekoon valmistelleen työryhmän puheenjohtajalta.

Muutoksia matkailuautojen auto- ja käyttövoimaverotukseen ei ole odotettavissa ainakaan reiluun vuoteen.

20.9.2019 14:22

Matkailuautojen autoverottomuuden ja kyseisten ajoneuvojen alennetun käyttövoimaveron poistamishanke on toistaiseksi jäissä, elinkeinoministeri Katri Kulmunin (kesk) valtiosihteeri Jari Partanen kertoo Ilta-Sanomille.

– Mitään muutoksia ei ole nyt tulossa, tämä jää nyt raportiksi raporttien joukkoon, niin sanottujen yritystukien leikkaamista valmistelleen työryhmän puheenjohtajana toimiva Partanen painottaa.

Yksi Partasen puheenjohtamalla perkauslistalla olleista yritystuista on siis nimeltään matkailuautojen verotuki, joka kohdistuu ns. täysikokoisiin matkailuautoihin.

Käytännössä kyseinen tuki tarkoittaa sitä, että tyypillisesti isoon pakettiautoon pohjautuvasta, tietyt mitta- ja painokriteerit täyttävästä matkailuautosta ei tällä hetkellä peritä autoveroa.

Kuluttajalle mainitunlainen matkailuauto on siten huomattavasti halvempi hankkia kuin vastaava täyden autoveron auto olisi. Myös käyttöverossa on eroa.

Matkailuautojen osalta poliittinen tilanne näyttää siis toistaiseksi siltä, että asia siirtyy osaksi liikenteen suurta verouudistusta. Virkamiesvalmistelussa parhaillaan olevan jättiuudistuksen puitteissa on tarkoitus myllätä muun muassa koko autoverolaki.

Täysin varma tästäkään ei silti voi olla. Pääministeri Antti Rinne (sd) nimittäin sanoi eilisessä 19.9. Ylen A-Talkissa jokseenkin sanatarkasti, että kaikki yritystuet tullaan vielä perkaamaan ja päätöksiä kyseisten tukien lisäleikkauksista tehdään jo ensi syksynä eli vuonna 2020.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?