Kimmon Mercedeksen matkamittariin kertyi miljoona kilometriä alle neljässä vuodessa – ja matka jatkuu

Vantaalla taksiyrittäjänä toimivan Kimmo Suur-Uskin autolla ajettiin neljän vuoden aikana miljoona kilometriä eli 723 kilometriä vuorokaudessa.

Miljoonan kilometrin huollon jälkeen Vehon kenttäpäällikkö Taina Hyttinen ja Veho Airport TaksiCenterin työnjohtaja Sam Gerkman (vas.) luovuttivat Kimmo Suur-Uskille diplomin, kultaisen Mercedes-rintaneulan ja älykellon.

18.9.2019 14:20

Suur-Uskin kilometrejä niellyt auto on dieselmoottorinen Mercedes-Benz E 300 BlueTec. Se rekisteröitiin marraskuun 30. päivä 2015. Miljoonan kilometrin haamuraja ylittyi 13. syyskuuta 2019.

Miljoonan kilometrin määräaikaishuoltoon ajettaessa mittarilukema oli tarkalleen 1 000 017 kilometriä.

– Oli se pitkä se viimeinen puuttuva kilometri. Pysähdyin ja otin kuvan, kun mittarissa oli 999 999 kilometriä. Seuraava kilometri tuntui todella pitkältä. Seurasin trippimittarista sen edistymistä, koska en tiennyt, mitä seuraavaksi tapahtuu. Pyörähtääkö matkamittari nollille vain mitä?

– Kun miljoona pyörähti ruudulle niin ajattelin, että totta kai Mercedes on varautunut siihen, että heidän autoillaan miljoonan kilometriä on yleensä mahdollista ajaa, Suur-Uski hymyilee.

Suur-Uskin nykyinen Mercedes-Benz on kestänyt ensimmäisen miljoona kilometriä hyvin.

– Vaihdatin autooni iskunvaimentajat 750 000 kilometrin kohdalla, vaikka ne eivät vuotaneet. Pyöränlaakeri vaihdettiin 800 000 km:n kohdalla. Latureita on vaihdettu neljä. Merkittävintä tässä on se, että moottoria ei ole avattu kertaakaan. Se on mielestäni kova juttu.

Todiste.

Miljoonan kilometrin matkalla Mercedeksen keskikulutus maantieajossa on ollut 5,6 l/100 km.

– Jos jostain sen miljoona kilometriä näkee niin konepellin kiveniskemisistä. Ei muusta. Autoni nahkaistuimet ovat yhä laadukkaassa kunnossa kaikki on toiminut hienosti, Suur-Uski kertoi merkin maahantuojalle.

Suur-Uski kertoo, että miljoona-Mercedestä ajetaan kahdessa vuorossa. Suur-Uski istuu autonsa rattiin varhain aamuyöllä ja ajaa omaa vuoroaan puolille päivin. Sen jälkeen yli 30 vuotta Suur-Uskin kanssa taksia ajanut Jari Iiskola aloittaa ajovuoronsa.

Suur-Uski suunnittelee ajavansa Mercedeksellään ainakin ensi vuoden kevääseen asti, jolloin auton matkamittarissa on arviolta 1 200 000 kilometriä.

Suur-Uski on aiemminkin ajanut yhdellä ja samalla autolla yli miljoona kilometriä: vuosina 1988–1994 raja ylittyi Mercedeksen W124-mallilla (E-sarjan kolmannen sukupolven malli).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?