Iso kauppa autoalalla – Veho ostaa itselleen kahden maan maahantuonnit ja paljon muutakin

Julkaistu:

Yrityskauppa
Suomen Mercedes-Benz -maahantuoja Veho ostaa Viron ja Liettuan Mercedes-Benz-maahantuojan ja jälleenmyyjän Silberauton.
Silberauto toimii Virossa ja Liettuassa ja yhtiön liiketoiminta koostuu Mercedes-Benz-henkilö- ja -hyötyajoneuvojen maahantuonnista, jälleenmyynnistä ja huollosta. Silberauto toimii lisäksi Mitsubishin, Maseratin ja Jeepin maahantuojana ja jälleenmyyjänä.

Kaupan myötä Vehon asema Baltiassa vahvistuu merkittävästi. Veho Eesti on toiminut jo pitkään Citroënin maahantuojana Baltiassa sekä Citroënin ja Hondan jälleenmyyjänä Virossa. Nyt rinnalle nousee vahva Mercedes-Benz-liiketoiminta.

Silberauton liikevaihto vuonna 2018 oli 387 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yli 550 työntekijää. Yhtiön omistaa Silberauton hallituksen puheenjohtaja Väino Kaldoja.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkaise kauppahintaa tai muita kauppaan liittyviä yksityiskohtia. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten ja Daimler AG:n hyväksyntää.

Lue lisää: Suomen Opel-maahantuoja perustaa merkkiliikkeen Tallinnaan – suuri investointi on ”strateginen muutos”

– Nyt julkistettu yrityskauppa on johdonmukainen askel uuden strategiamme toimeenpanossa ja samalla merkittävä tapahtuma koko toimialalle Pohjoismaissa. Veho kasvaa maailman johtavan autovalmistaja Daimlerin kumppanina niin Suomessa, Ruotsissa kuin Baltiassa, toteaa Vehon toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen.

– Vehon tavoitteena on tarjota asiakkaillemme Mercedes-Benz-tuotteiden lisäksi hyvää ja laadukasta palvelua sekä paras asiakaskokemus koko autoalalla. Silberauto antaa tähän erinomaiset mahdollisuudet Virossa ja Liettuassa, sanoo Vehon hallituksen puheenjohtaja Kari Kauniskangas.

– Kaupan myötä Vehon 80-vuotisessa historiassa aukeaa uusi, merkittävä vaihe, kun Vehon vahva kokemus Mercedes-Benz-liiketoiminnasta Suomessa ja Ruotsissa täydentyy Virossa ja Liettuassa Silberauton markkina-asemalla ja osaamisella, jatkaa Vehon hallituksen varapuheenjohtaja ja omistajasuvun jäsen Philip Aminoff.

Baltiaan liittyviä autoalan uutisia kuultiin viimeksi vain noin viikko sitten, kun Opelin maahantuojana Suomessa ja Baltiassa joulukuusta 2018 alkaen toiminut LänsiAuto ilmoitti rakentavansa uuden Opel-talon Tallinnaan.

Ota kantaa

Oliko Silberauto sinulle ennestään tuttu nimi?

Kyllä 27% Ei 73%
Ääniä yhteensä 3482

Pitkät perinteet

Suomalainen Veho on vuonna 1939 perustettu autokaupan yritys, joka toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Baltian maissa. Yhtiö perustettiin Mercedes-Benzin yhteistyökumppaniksi, ja merkki on edelleen Vehon strategian ytimessä. Liiketoiminta koostuu monipuolisista liikkumisen palveluista ja kuljetusratkaisuista henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa, josta yli viidesosa tuli Ruotsista ja Baltian maista. Yhtiö on perustamisestaan asti ollut saman perheen omistuksessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt