Tämän viikon rengasratsiassa ihan toisenlaisia tuloksia kuin muinoin Rovaniemellä

Julkaistu:

KESÄRENKAAT
Autorengasliiton mukaan autoilijoiden kesärenkaat ovat aiempaa paremmassa kunnossa. Tämä kävi ilmi alkuviikon rengasratsioissa.
Alkuviikon rengasratsioista kerätyssä lähes 2 100 auton otoksessa huonorenkaisia autoilijoita oli vain 6,6 prosenttia eli 2,6 prosenttiyksikköä vähemmän kuin viime syksynä samoilla paikkakunnilla.

Ennakkotiedot on kerätty Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Porissa ja Rovaniemellä 9.–11.9.2019 järjestetyistä rengasratsioista. Tuloksia verrataan samoilla paikkakunnilla syksyllä 2018 kerättyyn 1 889 auton otokseen. Kaikkiaan viime syksynä tarkastettiin koko maassa lähes 6 000 henkilö- ja pakettiauton renkaat.

Kampanjaviikolla tarkastetaan kaikkiaan yli 2 500 henkilö- ja pakettiauton renkaat.

Kesärenkaiden kuntokehityksessä Jyväskylässä tulokset olivat miinusmerkkisiä, mutta muilla vertailupaikkakunnilla huonorenkaisten autojen osuudet ovat selvästi vähentyneet viime syksystä. Paikkakuntakohtaiset otosmäärät ovat riittävän suuria kuvaamaan kehitystä varsin luotettavasti pääkaupunkiseutua lukuun ottamatta, Autorengasliitto kertoi torstaina.

Kampanjapäällikkö Risto Keskiruokanen Autonrengasliitosta on ilahtunut myönteisen kehitystrendin jatkumisesta.

– Pitkäjänteinen kampanjointi näyttäisi tuottavan tulosta. Viime vuosituhannen puolella seurantaa aloittaessamme huonokuntoisia renkaita oli joka neljännellä autoilijalla. Rovaniemellä osuus oli tuolloin peräti 46 prosenttia.

Huonokuntoiseksi luokitellaan rengas, jonka urasyvyys on kaksi millimetriä tai vähemmän. Laki edellyttää kesärenkailta vähintään 1,6 millin urasyvyyttä, mutta turvasuositus sadekelillä on vähintään neljä milliä.

Ota kantaa

Oletko koskaan osunut rengasratsiaan?

Olen 26% En muista 7% En ole 67%
Ääniä yhteensä 2190

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt