Nurmijärven Uutiset: Automaattinen parkkikiekko parikymmentä senttiä väärässä paikassa toi maksettavaa

Julkaistu:

PYSÄKÖINTI
Nurmijärveläinen mies sai pysäköintivirhemaksun käyttäessään automaattista parkkikiekkoa, joka oli sijoitettu auton sivuikkunaan.
Mies oli sijoittanut patterilla toimivan, pysäköinnin alkamisajasta kertovan laitteen auton sivuikkunaan, koska tuulilasin alareunaan olisi hankala ulottua ja lisäksi lasi on asennuksen kannalta turhan kaareva.

Laitteen sijoituksesta seurasi miehelle pysäköintivirhemaksu.

Asiasta kertoneen Nurmijärven Uutisten mukaan ohjeistuksena suositellaan kiekon sijoittamista tuulilasin oikeaan alakulmaan, etumatkustajan puolelle.

– Lain sanamuodon mukaisesti pysäköintikiekko on sijoitettava pysäköinnin ajaksi näkyvälle paikalle auton tuulilasin sisäpuolelle niin, että pysäköinnin alkamisaika on ulkoapäin selvästi luettavissa, kommentoi ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan poliisista.
– Autoilija on asentanut kiekon sivuikkunaan, josta se on kuvan mukaan hyvin luettavissa. Oikeuskäytännön mukaan asia jättää hieman tulkinnalle varaa. Tämänhetkisten päätösten mukaan kiekko on kuitenkin pitänyt olla luettavissa tuulilasista, Leppälä sanoi lehdelle.

Virhemaksun antanut Parkkipate-yhtiö ei kommentoinut tapausta Nurmijärven Uutisille.

Linkitys Nurmijärven Uutisiin korjattu klo 10:05.

Ota kantaa

Onko oikein, että uutisessa kerrotusta parkkilaitteen sijoittelusta tuli autoilijalle pysäköintivirhemaksu?

Kyllä 33% Ei 67%
Ääniä yhteensä 13748

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt