Lisää virtaa! Nämä autot heilauttelevat rekisteröintitilastoja ensi vuonna

Julkaistu:

Frankfurtin autonäyttely
Voimalinjan sähköistäminen ei ole enää juhlapuheiden pöhinää, vaan se näkyy tänään autonäyttelyssä ja ensi vuonna myyntitilastoissa.
Syynä kehitykseen ei ole pelkästään se, että autonvalmistajat olisivat yhtäkkiä muuttuneet ympäristöä huomioon ottaviksi. Keppi auttaa eli ensi vuodesta alkaen myytyjen autojen hiilidioksidipäästöjen keskiarvosta laskettavat sakot pelottavat. Tämä käy ilmi torstaina yleisölle avautuvassa Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Kaksi vuotta sitten Frankfurtissa lehdistötilaisuuksissa annettiin lupauksia siitä, millä vauhdilla sähkömoottori tulee ainakin osaksi voimalinjaa. Nyt onkin tekojen aika, mikä näkyi komeasti esimerkiksi Daimler-konsernin osastolla, missä oli parikymmentä hybridiä, pistokehybridiä ja sähköautoa. Konkreettisin esimerkki on Smart, joka siirtyi uudistuneen vuosimallin 2020 myötä pelkästään sähkömoottoreihin.


Monella osastolla keskityttiin pelkästään sähköistettyihin automalleihin. Ford painotti katumaastureita, joiden valikoima kasvoi molemmista päistä. Täysin uuden Kugan alapuolelle tulee Puma. Malliston lippulaivaksi tuodaan Yhdysvalloissa suosittu Explorer, kun sen saa nyt lataushybridinä.


Kaikki tähän koosteeseen valitut autot ovat saatavissa vähintään hybridinä – jos ei tänään niin pian. On mielenkiintoista nähdä, miten radikaalisti rekisteröintitilastot muuttuvat vuodenvaihteen jälkeen. Ainakin tarjolla oleva valikoima ja myynnin painotus muuttuvat rajusti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt