Näin monet autoilijat toimivat nähdessään mahdollisuuden taskuparkkeeraukseen

rac

Julkaistu:

Pysäköinti
Kolarikorjaamo Autoklinikan tuoreen kyselyn mukaan 36 prosenttia suomalaiskuljettajista valitsee mieluummin parkkipaikan hieman kauempaa kuin taskuparkkeeraa ensimmäiseen vapaaseen ruutuun.
Autoklinikan teettämä kyselytutkimus paljastaa, että taskuparkkeeraus on useille epämiellyttävä vaihtoehto. Jopa 36 prosenttia autoilijoista kertoo ohittaneensa joskus lähellä päämäärää löytyneen parkkipaikan ja pysäköineensä suosiolla hieman kauemmaksi, koska lähempi tyhjä paikka olisi vaatinut taskuparkkeerausta.

Tutkimustulosten perusteella taskuparkkeerauksen pelko hälvenee kokemuksen myötä. Alle 35-vuotiaiden joukossa taskuparkkeerausta väistäneiden osuus kasvaa 46 prosenttiin, kun taas yli 65-vuotiaista vain 28 prosenttia kertoo valinneensa parkkipaikan etäämmältä välttääkseen peruutusliikkeen.

SM-kisat tulossa

Taskuparkkeerausta voi harjoitella ja sen jälkeen myös osoittaa osaamisensa kilpailussa. Autoklinikka järjestää nimittäin jälleen taskuparkkeerauksen SM-kilpailut. Tänä vuonna Suomen taitavimpia taskuparkkeeraajia etsitään neljän karsintakilpailun avulla. Alueelliset karsinnat järjestetään lauantaina 21.9. klo 12 alkaen Mikkelissä, Seinäjoella ja Rovaniemellä. Neljäs karsintakilpailu järjestetään Helsingissä sunnuntaina 29. syyskuuta.

Taskuparkin SM-kilpailut huipentuvat finaalitapahtumaan Helsingin Narinkkatorilla sunnuntaina 29.9.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt