Hyundain pienokainen nykyaikaistui – sisältää ominaisuuksia, joita hetki sitten löytyi vain kalleimmista autoista

Julkaistu:

Pikkuauto
Hyundai esittelee Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä täysin uuden i10-mallin.
Yhtiön i-malliston uusimmassa tulokkaassa on upouusi design, kattavat liitettävyyspalvelut ja edistyksellistä turvatekniikkaa.

– Nyt esiteltävä i10 on viimeisin esimerkki siitä, kuinka tuomme uutta teknologiaa myös kompakteihin automalleihin, sanoo Hyundai Motor Europen markkinointi- ja tuotejohtaja Andreas-Christoph Hofmann sanoo tiedotteessa.

Pelkästään isokokoiset autot eivät muutu matalimmiksi ja leveämmiksi, sillä i10:n katto on 20 millimetriä aiempaa matalammalla ja saman verran on myös kori edeltäjäänsä leveämpi.


Korivärejä on kymmenen erilaista. Auto on tarjolla myös kaksisävyisellä korilla, jolloin katto on joko musta tai punainen. Kaikkiaan valittavissa on 22 väriyhdistelmää. Sisustuksen värimaailmasta voi poimia mieleisensä neljän yhdistelmän väliltä.

Täysin uusi Hyundai i10 on saatavana neljälle tai viidelle henkilölle rekisteröitynä. Tavaratilaa on tarjolla 252 litraa. Tilat ovat kasvaneet venyneen akselivälin ansiosta. Uutuuteen on saatavana myös peruutuskamera.


Auto on yhteensopiva Apple CarPlay- ja Android Auto -järjestelmien kanssa. Toimintoja voidaan käyttää kahdeksantuumaisen kosketusnäytön avulla. Langattoman latauksen ansiosta Qi-standardin mukaisen älypuhelimen akku täyttyy vaivattomasti ajon aikana.

Syksyllä 2019 esiteltävä Hyundain uusi Blue Link -palvelu saapuu Suomeen tämänhetkisten tietojen mukaan vuonna 2021. Myös uudessa Hyundai i10:ssä on Connected Car -järjestelmän ja Blue Link -valmiudet, joiden ansiosta kuljettaja voi verkkoyhteydellä esimerkiksi paikantaa autonsa helposti oudoissa ympäristöissä ja etsiä pysäköintipaikkaa tai polttoaineen jakelupistettä.

Turvallisuudesta täysin uudessa i10:ssä huolehtii kattava Hyundai SmartSense -järjestelmä. Etutörmäyksenestojärjestelmä hyödyntää kameraa havaitakseen sekä edessä olevat autot että jalankulkijat.

Kaukovaloavustin kytkee kaukovalot automaattisesti. Myös kaistallapitoavustin, älykäs nopeusvaroitin sekä ajajan huomiokykyä seuraava järjestelmä lisäävät ajamisen turvallisuutta.

Uutuusmallin konehuoneeseen voi valita joko 1,0-litraisen kolmisylinterisen (67 hv/96 Nm) tai 1,2-litraisen nelisylinterisen (84 hv/118 Nm) bensiinimoottorin. Molempien pariksi on tarjolla sekä viisivaihteinen manuaalivaihteisto että viisipykäläinen AMT-automaattivaihteisto.


Hyundai esittelee Frankfurtin autonäyttelyssä i10-mallistaan nykytyylinsä mukaan myös N Line -version. Se on Hyundain neljäs malli, joka tulee tarjolle tällä sporttisesti maustetulla tyylillä. N Linen moottoritilassa on 1,0-litrainen TDGi-voimanlähde, jolla auton kulku on perusversioita ripeämpää.

Ulkomuodossa ero esittäytyy muun muassa uudelleen muotoilluilla puskureilla, päiväajovaloilla ja etusäleiköllä. Pyörät ovat 16-tuumaiset ja vanteet kevytmetallia. Tummat ja voimakkaasti tukevat istuimet ovat saaneet vaikutteensa moottoriurheilun parista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt