Autoilija, varaudu tällä viikolla ”neuvontahenkisiin ratsioihin” – sakotuskin mahdollista

Julkaistu:

LIIKENNETURVALLISUUS
Autorengasliitto kertoo suomalaisten ajavan aiempaa parempikuntoisilla renkailla.
Viime syksyn rengasratsioissa kesärenkaiden syyskunto koheni ennätyslukemiin koko 20 vuoden seurantajaksolla. Huonokuntoisilla renkailla ajaa enää joka kymmenes autoilija, kun pahimmillaan osuus oli lähes 25 prosenttia.

Autorengasliiton mukaan parantuneeseen tilanteeseen löytyy kaksi syytä: taloussuhdanteet ja pitkäjänteinen kampanjointi rengasturvallisuuden puolesta.

Tänä syksynä Autonrengasliitto, Liikenneturva ja poliisi kampanjoivat rengasturvallisuuden puolesta tiedotuspainotteisesti. Neuvontahenkisiä rengasratsioita järjestetään tällä viikolla Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Porissa ja Rovaniemellä. Lisäksi poliisi kiinnittää huomiota renkaiden kuntoon normaalin liikennevalvonnan yhteydessä.

Kampanjapäällikkö Risto Keskiruokanen Autonrengasliitosta arvelee, että monet ajavat renkaansa huomaamattaan kehnoon kuntoon.

– Viime syksynä huonorenkaisista autoilijoista vain joka neljäs tiedosti renkaidensa kunnon. Renkaiden kulumista pitäisi tarkkailla myös ajokauden aikana. Urasyvyys on helppo varmistaa kahden euron kolikolla, jonka ulkoreunus on leveydeltään neljä milliä.

Poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta painottaa kuljettajan vastuuta ajoneuvonsa ja renkaidensa kunnosta.

– Poliisi osallistuu mahdollisuuksien mukaan tällä viikolla järjestettäviin renkaiden tarkastustilaisuuksiin. Lisäksi kiinnitämme huomiota renkaiden kuntoon normaalin liikennevalvonnan yhteydessä. Räikeimpiin laiminlyönteihin puututaan huomauttamalla tai sakottamalla.